E vitamini Kansere Karşı Birebir Etkilidir

Yayın Tarihi : 2017/02/14 15:35 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/02 13:42 •

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre E vitamini prostat kanseri hücrelerini hayatta tutan enzimileri etkisiz hale getirerek kanserle mücadele eder.

E vitamini Kansere Karşı Birebir Etkilidir

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre E vitamini prostat kanseri hücrelerini hayatta tutan enzimileri etkisiz hale getirerek kanserle mücadele eder.
Tablet halindeki yapay E vitaminlerinde bu kapasite yoktur. Sadece E vitaminin doğal hali olan gama tocopherols anti kanser etkisini gösterirler. Avokado, kivi, brokoli, domates ve ayçiçeği yağı E vitamini kaynağı olarak tanımlanmıştır.

E Vitamini Neden İyileştiricidir

E vitamini, yağda eriyen bir vitamindir. Bu sebeple yağlı bir dokuya sahip olarak kullanılır. Bu vitaminin en önemli özelliği yapıcı ve onarıcı olmasıdır. Yani hücrelerin iyileşmesi ve onarılması için olmazsa olmazlardandır.

Çoğu krem reklamlarında görmemizin sebebi de budur. E vitamini hem ağızdan alınıp yutulduğunda iç iyileşme, yaralı bölgeye dıştan sürüldüğünde de iyileştirme eğilimindedir. Bu sebeple E vitamini cilt ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Kremlerde ne kadar çok E vitamini varsa, o kadar cilt güzelleştirme, hücre yenileme, iyileşme ve nemlenme özelliğine sahip olur.

Bu sebeple E vitamini kanserli hücrelere de temas ettiğinde onları iyileştirici özelliğe sahiptir.

E Vitamini Kulllanımında Aşırıya Kaçılmamalıdır

E vitamini vücuda pek çok fayda sağlar. Ancak bu sürekli E vitamini kullanmayı mübah kılmaz. Her vitaminde olduğu gibi, E vitamini de kullanımda aşırıya kaçılmamalıdır. Çünkü fazla alındığında vücutta depolanır ve depolar dolduğunda vücuda zararı olabilir.

Fazla kullanıldığında cilt alerjileri de meydana gelebilir. Bu sebeple doktor kontrolünde, depo boşluklarında hap veya ilaç olarak kullanılmalıdır. Ancak cilt uygulamasında bir sınırlama yoktur. Krem olarak cildinize günlük dahi kullanabilirsiniz.

Gebelikte E Vitamini

Gebelikte vücutta deri çatlakları kadınların en büyük problemlerindendir. Bunu engellemenin en doğal yolu ise E vitamini içerikli kremler kullanmaktır. Gebe kişi, göbek bölgesine ve bacaklarına E vitamini içerikli kremleri düzenli olarak kullandığında çatlaklar oluşsa dahi, çok derinleşmez ve iyileşmesi daha kolay olur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?