El Bileğinde Sinir Sıkışması Karpal Tünel Sendromu KTS Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/06/26 00:52 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/26 00:52 •
Boyun bölgesinden çıkıp kol ve elin sinirlendirilmesini sağlayan üç kol sinirinden biri olan median sinirin ( diğerleri; ulnar sinir serçe parmağı ve yüzük parmağının yarısı, radial sinir el sırtı) el bileğinde dar bir kanalda sıkışmasına karpal tünel sendromu ( KTS) denilir
El Bileğinde Sinir Sıkışması Karpal Tünel Sendromu KTS Nedir?

Boyun bölgesinden çıkıp kol ve elin sinirlendirilmesini sağlayan üç kol sinirinden biri olan median sinirin ( diğerleri; ulnar sinir serçe parmağı ve yüzük parmağının yarısı, radial sinir el sırtı) el bileğinde dar bir kanalda sıkışmasına karpal tünel sendromu ( KTS) denilir.

Karpal Tünel Sendromu Nedenleri:

El bölgesindeki tendonlardaki kalınlaşmalar, gebeliğe bağlı su ve tuz tutulması, el bileğinin tekrarlayan hareketleri, iltihaplı romatizmalar, KTS’ nin en önemli sebepleridir.
El bölgesindeki iyileşmiş kırıklar, ve tiroid bezinin az çalışması ve amiloidoz KTS’nun diğer sebepleridir. Boyun bölgesindeki fıtık, kireçlenme, eklem iltihapları, KTS ‘a benzer belirtilere yol açabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
z******* :

Merhaba.. . sol kolum ve bileğimde uyuşma olduğu için emg çektirdim ve sonuç şöyle çıktı; "Sol üst ekstremitede+incelenen+motor+ve+duyusal+sinirlerde+normal+elektrofizyolojik+bulgular+saptanmıştır." bu sonucun açıklamasını sizden rica ediyor, iyi akşamlar diliyorum.


Cevap:

Sonucunuz normal çıkmıştır..

?