Elektroterapi Nedir?

Yayın Tarihi : 2016/08/10 09:47 • Güncelleme Tarihi : 2021/02/03 00:08 •
Elektroterapi, vücutta bir bölgenin çalışıp çalışmadığını veya çalışma kapasitesini ölçmek için vücudun belirli bir bölgesine kontrollü olarak elektrik verilmesidir.
Elektroterapi Nedir?

Vücut, her organı bağlantı içinde çalışan bir yapıdır. Örneğin, elinizi sıcak bir maddeye dokunduğunuzda, hızlıca elinizi çekmeniz emrinin verilmesi ve uygulanması tamamen elektriksel bağlantılarla gerçekleşir. ayrıca sadece refleks hareketlerinde değil, duyma, tatma, görme, hissetme ile ilgili tüm uyarıların değerlendirilmesi ve oluşturulan cevabın tepki olarak ortaya konması elektriksel iletimlerle mümkündür. Bu işi yapan ise, nöron sistemi olarak adlandırdığımız, tüm algıları elektrik akımı gibi ileten yapılardır. 

Bu sebeple nöronların sağlıklı olması, vücudumuzun tepkilerini korumada hayati önem taşır. 

Elektroterapi Nedir?

vücutta elektrik sistemi bozulduğunda bu, karşımıza kas ağrıları, kasılmalar ve hareket edememe şeklinde çıkar. bu sebeple yapılacak elektriksel tedaviler, kasların dinlenmesi, fonksiyonunu yeniden hatırlaması adına oldukça önemlidir. Zaten günümüzde elektronik masaj aletleri de bu mantıkla çalışmaktadır. Büyük elektrik akımı verilen koltuklar, yataklar, vücuda bir titreşim olarak gelir. Bu şekilde yapılan hızlı kasılmalar, kasları ilk etapta şok edip bir miktar yorsa da, neticesinde bir rahatlama getirir. 

Özellikle yoğun stres altında olan kasların bu tarz bir rahatlamaya ihtiyacı vardır. Çünkü stres anlarında kaslar kasılı kalır. Bu istemsiz kasılma hali, ciddi bir yorgunluk meydana getirir. Ancak bu tarz bir masajla gevşer ve normal rutinine kavuşur. 

Ancak bu işlem ciddi bir tedavi olarak yapılması gerektiğinde mutlaka fizik tedavi uzmanı eşliğinde ve danışmanlığında yapılmalıdır.  

Elektroterapi çoğunlukla fizik tedavi uzmanı doktorlarının kontrolünde yapılan bir tedavidir. Tedavinin gayesi ise kişide vücutta olan ağrılar ve kas güçsüzlüğü sorununu gidermek ve kişinin yaşam kalitesini artırmaktır.

Elektroterapi Neden Yapılır?

Elektroterapi, vücutta bir bölgenin çalışıp çalışmadığını veya çalışma kapasitesini ölçmek için vücudun belirli bir bölgesine kontrollü olarak elektrik verilmesidir. Fizik tedavi bölümlerinde elektroterapi yöntemine sıklıkla baş vurulur. 



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?