Endometrial Rezeksiyon Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 10:12 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 10:12 •
Endometrium, rahim içtabakasıdır, adet kanamasının ana kaynağıdır
Endometrial Rezeksiyon Nedir?

Endometrium, rahim içtabakasıdır, adet kanamasının ana kaynağıdır. Bir nevi ana mekanizması denebilir.Adet kanamasının yoğunluğu ve süresi endometriumun kalınlığıyla alakalıdır. Bu sebeplekanama ile ilgili problemlerde öncelikle endometrium tabakası incelenir.

Endometrial rezeksiyon;histeroskopi yöntemiyle endometrium tabakasının kesilip alınması operasyonudur.Adet kanaması çok olan hastalara uygulanan bir yöntemdir. Ancak önceliklitercih hastanın ilaç kullanmasıdır. Şayet hasta ilaç kullandığı halde kanamasıçok yoğun oluyorsa endometrial rezeksiyona karar verilir.

Şayet hastada adetyoğunluğuna bağlı olarak kansızlık görülüyorsa; bu da endometrial rezeksiyonagerek duyulması için geçerli bir sebeptir.

Endometrial rezeksiyonuygulamak için önemli hususlardan biri de, hastanın çocuk istemi olmamasıdır. Buişlemin geri dönüşü yoktur. Bu sebeple ileri yaşta ve çocuk sahibi olmakistemeyen hastalara uygulanan bir yöntemdir.

Bu küçük operasyon sayesindehasta, zahmetli olan rahim alma ameliyatından kurtulmuş olur. Ancak unutulmamalıdırki, bu operasyonun adeti tamamen bitirmesi yani menopoza sokması beklenmez. Bu operasyonunamacı; kanamayı azaltarak, buna bağlı şikayetleri gidermek ve menopoza kadardaha konforlu adet dönemi geçirmektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?