Erkeklerin Kabusu Geç Boşalma Sorunu ve Çözümü

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Geç boşalma sorunu bulunan  erkeklerin genellikle sertleşme veya cinsel isteksizlik problemleri yoktur
Erkeklerin Kabusu Geç Boşalma Sorunu ve Çözümü

Geç boşalma sorunu bulunan  erkeklerin genellikle sertleşme veya cinsel isteksizlik problemleri yoktur.Bu nedenle erkeklerde geç boşalma sorunu sertleşme bozukluğu ile doğrudan ilişkili  değildir.
Geç boşalmanın meydana gelmesinde  stresin de önemli  rolü bulunmaktadır. Kendini sürekli gergin hisseden bir erkek,boşalmayı sağlayan  pen*s kökündeki adaleleri kontrol etmekte zorlanabilir.
Stres sorunu nedeniyle geç boşalan kişilerin genel olarak rahatlamak ve gevşemek için uygun bir yol bulunması gerekmektedir.
Geç boşalma sorununa organik problemler de neden olabilir.Şeker hastalığı, sinir hasarı, prostat hastalığı, idrar yolu daralması, boşalma zorlukları geç boşalmaya neden olan fiziksel sorunlardan bazılarıdır.
Bu durumda altta yatan sağlık sorunun çözülmesi geç boşalma problemini de çözecektir.Erkeklerin kullanmış olduğu bazı ilaçlar da geç boşalmaya yol açabilir.Kalp hastalığında kullanılan beta-bloker ilaçlar ile depresyon tedavisinde kullanılan antidepresan ilaçlar buna örnektir.Hatta bazı ürologlar erken boşalma sorunu olan hastalarına boşalma süresinde uzama olması için antidepresan ilaçlar önermektedirler.
Cinsel isteğin doğal olarak azaldığı orta yaş ve sonrası dönemde testesteron değerlerinin de düşmesiyle birlikte  ile sertleşme için daha çok fiziksel uyarılmanın gereken durumlarda da geç boşalma sorunu görülebilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
p******** :

19 yaşındayım ve geç boşalma sorunu yaşıyorum. mastürbasyon yaparken hiçbir sorun yaşamazken kız arkadaşımla çok zor sertleşiyorum ve bazen hiç sertleşmiyorum. Stres sorunum veya yukardaki sebeplerden hiçbirine sahip değilim anca arada kız arkadaşımla birlikte olurken boşalma zorluğu yaşıyorum. ne yapmam gerekiyor doktora gitmeden bu sorunu halledebilir miyim


Cevap:

Sertleşme sorunu olduğu görülüyor anlattıklarınızdan bu konuda sitemiz yazarlarından Prof.Dr.Önder Yaman'ın yazısını okumanızı öneriyoruz. Bir üroloji uzmanına ilk aşamada başvurmanız uygun olabilir.

?