Estetik Operasyonlar ve Estetik Operasyon Öncesi Hastanın Bilmesi Gerekenler

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Bu yazımda bir Estetik Cerrah olarak ,estetik operasyonlar ve estetik operasyon öncesi hastalara genel yaklaşım konusuna değinmek istiyorum
Estetik Operasyonlar ve Estetik Operasyon Öncesi Hastanın Bilmesi Gerekenler

Bu yazımda bir Estetik Cerrah olarak ,estetik operasyonlar ve estetik operasyon öncesi hastalara genel yaklaşım konusuna değinmek istiyorum.
Estetik operasyonlarda başarılı sonuç için doğru bir yol izlemelidir.
Özellikle de estetik cerrahlara bir ünlünün fotoğrafını gösterip “Bana bu dudaktan, bu burundan yapar mısın” diyenlerin yaptığını ise doğru olarak kabul etmemek gereklidir.Bu konuda hasta grubunu çok iyi bilgilendirmek faydalıdır.
Tamam yaparız derseniz hasta hiçbir zaman mutlu olmaz, çünkü onun fikri sürekli değişebilir.
Hem kendisi üzülür hem de doktorunu üzer.
Neşterli estetik operasyonlarında esas amacın güzellik değil estetik kaygı olması gereklidir.Estetik cerrahi vücutta birtakım bölgelerin düzeltilmesidir. Güzellik değil estetik olması önemlidir. Çünkü güzellik herkese göre değişir.
Estetik operasyonlarda kişinin karakteristiğini bozmadan doğal bir şey yapmak önemlidir. Eğer hastanın işlemden geçtiği belli olursa sonradan rahat edemez. Mesela bir toplantıda herkes ona bakar ve kendisini rahatsız hisseder. Ne kadar güzel olursa olsun doğallığın dışına çıkmak iyi olmaz.Estetik cerrahi operasyonları,bilinenin aksine sadece kadınlara mahsus değildir.
Erkekler de estetik ameliyatı tercih edebiliyor.Erkeklerin çoğu çok burun ameliyatı ve yüz gerdirme için geliyor. Ancak ise erkekler kadınlara oranla yüzde 50 daha az estetik operasyonları tercih etmektedir.
Hanımlar ise en çok burun ve meme operasyonlar için geliyor. Memesi çok büyük ya da sarkmış olan hanımların memelerini operasyonla toparlıyoruz.
Bunları karın yağlarını aldırma operasyonları izliyor.
Özellikle doğum sonrası kalıcı deformasyonların düzeltilmesi için yapılıyor.
Yine basenlerdeki fazla yağların temizlenmesi, yüzün sarkması, göz kapaklarının düzeltilmesi de estetik cerrahlara gelen talepler arasındadır.Güzelleşme istekleri dışında kaza geçirmiş, yaralanmış kişilerde de estetik operasyon başarılı sonuçlar vermektedir.Ancak şu bilinmelidir ki, yara izlerinin yok edilmesi diye bir şey yoktur, minimuma indirilmesi vardır.
Bu nedenle hastayı tam olarak bilgilendirecek doğru doktor çok önemlidir. Bu nedenle hastaya açık ve dürüst yaklaşmak gerekir. Bu böyle olmaz diye, baştan hasta uyarılırsa , hasta da bilir ve ona göre kararını verir, kendini rahat hisseder.
Mesela bazı uzuvlar vardır ki ameliyat edersen güzel olur ama hastanın yapısını değiştirir, onları ameliyat etmemekte fayda vardır.Estetik operasyonların fiziksel değişimin yanı sıra kişide psikolojik rahatlama da sağlamaktadır.
Bu tür hastalarımızda ,ameliyat öncesi ile sonrası çok farklıdır.Ameliyat sonrası hastanın kendine güveni gelir. Bu da beraberinde başarıyı getirir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
s*********** :

merhaba,
prolakin tedavisi görüyorum en son 109.8 idi değerlerim Doktorum dostinex tedavisi başlatı.şimdiki tahlilerdede ESTRADOİL 212 çıktı sizce normaimidir
teşekkürler


Cevap:

Bu değer adet döneminizin kaçıncı gününde yapıldığına bağlı olarak değişir, doktorunuz adetinizin hangi fazında yapıldı ise ona göre değerlendirecektir..

n************ :

Çocuğum 5 sene önce göğsünden kuş kafesi nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyattan sonra göbeği çok öne çıktı. Bunun bir çözümü var mı?


Cevap:

Muhtemelen güvercin göğüs, diğer adlarıyla Pektur Karinatum veya kondarıcı göğsü denen hastalıklardan bahdediyorsunuz.Bizim önerimiz tercihen bir üniversitenin çocuk cerrahisi veya göğüs cerrahisi bölümüne başvurmanız.Çocuğunuzun muayenesi sonrası size gerekli önerilerde bulunulacaktır.

A* :

1. Breast Reduction ve Abdominoplasty (Tummy tuck) beraber yapilabilirmi?
2. Bu surgery den sonra hastanin iylesmesi icin ne kadar zaman gerekir?
3. Surgery yaklasik kac saatlik surer ve genel masrafi ne kadardir?
4. Hasta bu surgery den nekadar zaman sonra yolculuk yapabilir?
Tesekurler!


Cevap:

Sitemizde temel olarak tahlil yorumlanıyor Bazı cerrahi teknikler ve bunlarla ilgili süreci sormuşsunuz .Bunu bir genel cerrahi uzmanına internet ortamında değil , muyene bulguları ve tahlil sonucları ile birlikte sormalısınız

?