Eve İş Getirmeyin

Yayın Tarihi : 2017/08/24 13:44 • Güncelleme Tarihi : 2023/05/24 11:47 •

İş hayatı ve sosyal hayat dengesini kuramamak, toplumumuzun ortak sorunudur.

Eve İş Getirmeyin

İş hayatı ve sosyal hayat dengesini kuramamak, toplumumuzun ortak sorunudur. Bu sebeple; ailelerin huzursuz olduğu, çocuklarıyla kaliteli vakit geçiremediği bir toplum meydana geliyor. Daha sağlıklı bir toplum için; iş hayatı eve taşınmamalıdır. Özellikle işte yaşanan sıkıntılar ev ortamına yansıtılmamalıdır. İş telefonunuzu evde kapalı konumda tutmanız işi kolaylaştıracaktır. 

İş ve Ev Bağıntısı

İş; hayatı maddi olarak refaha erdirmek için, yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan faaliyetlerdir. Hayatın tam merkezine işi oturtmak bu yüzden doğru bir yaklaşım değildir. İş, hayatın orta noktası değil, çevresine almak gerekir. Ev hayatında huzur ise, tüm hayatın huzuru demektir. Eşinizle aranızdaki muhabbet, ortak zevk aldığınız alanlar olduğunda; birbirini çok iyi anlayan, ortak durumlardan zevk alan, dolayısıyla ortak hayattan keyif alan bir birlikteliğin ortaya koyulmasına sebep olur. Bu sebepledir ki; sadece sizi ilgilendiren, ev hayatında bir değişikliğe sebep olmayacak ve eşinize sıkıcı gelebilecek iş meselelerini evde konuşmamanız uygun olacaktır. Özellikle çocuklar, anne ve babalarıyla kaliteli vakit geçirmek isterler. Anlatmak, kendilerini ifade etmek, kendilerinden konuşulmasını istemek ergenliğin bitişine kadar her çocuğun konuşma biçimidir. Ancak anne ve babasının iş gidişatıyla, bunun maddi ve manevi durumlarıyla ilgilenmeyi yeğlemezler. Özellikle anne baba ve çocuk arasında kuşak farkı oluşmuşsa, aile huzurunun sağlanmasında bu kaliteli vakitlerin değeri daha çok artar. Çünkü evde kendini yeterince ifade edemeyen çocuk; sosyal hayattaki insanlardan bu onayı almak isteyecektir. Bu sebepledir ki; yanlış arkadaşlıklar, yanlış alışkanlıklar, akademik başarısızlık gibi durumların altında hep anlaşma çerçevesi dışında bulunan aileler olur.

Ailece Kaliteli Vakit Nasıl Geçirilir?

Aileniz ne kadar büyükse, herkesi tatmin etmek de o ölçüde zordur ancak imkansız değildir. Herkesin mutlu ve memnun olduğu çok farklı alanlar olabilir ancak bunları ortak paydada tutmak önemlidir. Örneğin piknik yapmaktan genelde herkes hoşlanır. Piknik içeriğinde isteyen sakin ve güzel bir ortamda kitap okur, isteyen doğa yürüyüşü yapar, isteyen top oynayabilir gibi, birbirinden farklı aktiviteler yapılabilir. Günün tamamı birlikte ve keyifle geçirileceğinden, istenen verim sağlanmış olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?