Evlilik Öncesi Cinsellik

Yayın Tarihi : 2018/03/05 22:42 • Güncelleme Tarihi : 2021/02/03 14:29 •
Evlilik, meşru daire içinde yaşamak adına, kutsal bir mertebedir. Kişi, evlilik hanesinde, eşiyle kendine özel bir hayat yaşar ve artık kişiler kendini tamamlanmış hisseder. Cinsellik, bu birlikteliğin en özel halidir. Ancak günümüzde evlilik öncesi cinsellik yaşamak isteyen çiftler kimi zaman istenmeyen gebelikler, ailesel ve psikolojik sorunlar gibi dertlerle karşı karşıya kalmaktadır.
Bu yazımızda sıklıkla merak edilen evlilik öncesi cinsellik konusunda sizleri bilgilendirmek istiyoruz.
Evlilik Öncesi Cinsellik

Evlilik ve Cinsellik

Evlilik, meşru daire içinde yaşamak adına, kutsal bir mertebedir. Kişi, evlilik hanesinde, eşiyle kendine özel bir hayat yaşar ve artık kişiler kendini tamamlanmış hisseder. Cinsellik, bu birlikteliğin en özel halidir. Ancak cinsellik evlilik öncesinde yaşanınca olayın özelliği de bir nebze kendini kaybetmiş oluyor. Evlilik öncesi yaşanan cinsellik kimi zaman çiftler arasında psikolojik yönden gerginlikler, ailesel ve yasal sorunları da beraber getiriyor.Evlilik öncesi istenmeyen gebelikler de ciddi sorunları beraberinde getiriyor.

Cinsellik, hormonal bir dürtü olduğundan, kişilerin yakın temasında işler istenmeyen noktalara gidebilir. Bu durumda planlar dahilinde olmasa bile, bir yakınlaşma halinde cinsellik yaşanabilir. Özellikle çiftlerin evlilik yolunda olması, bunu meşru gibi de gösterebilir. Ancak böyle yaşanan cinsellikler, evliliğin büyüsünün bozulmasına ve cinselliğin de sıradanlaşmasına taban hazırlamaktan başka bir şey değildir.

Evlilik niyetine giren gençler; vücutlarını tanımak adına, cinsel ilişkiye girerler. Vücut tanımak genelde bahanedir.

Evlilik Öncesi Cinsellik Nasıl Olmalıdır?

Evlilik öncesi cinsel ilişki doğru değildir peki önerilen nedir? Önerilen durum ise; bunun tam tersidir. Evlilik öncesi cinsel ilişki; vücudun gizemini yitirmesine sebep olur. hele ki bu ilişki çok sık yaşanıyorsa; evlilik bütün cazibesini kaybedebilir. Özellikle evlilik öncesi yaşanan cinsel beraberliklerde özellikle kadınlar ilişki sonrası pişmanlık duyabilmektedir. Bekaretin kaybedilmesi, hamilleik korkusu, ailesel olarak yaşanabilecek potaniyel sorunlar ve gerginlikler kadında kimi zaman psikolojik sarsıntı ve bunalımlara sebep olabilmektedir.

Evlilik öncesi  zamanda tavsiye edilen, cinselliği konuşmak ve ufak dokunuşlarla süslemektir. Bu sayede teşvik edildiği gibi, vücut da merak da edilir. Ayrıca bu sayede evliliğin kendine has güvenli ve cazibeli hali de kendini korumuş olur.

Neticede hiçbir birliktelik yıkılmak üzere kurulmaz. Ancak gerçekleşen olaylar gösteriyor ki, her nişanlılık dahi evlilikle neticelenmiyor. Yani hiçbir iş, gerçekleşmediği sürece kesin değildir. Böyle bir vaziyette kişi, sadece vücudunu başka bir kişiye açtığıyla kalır ve bunun pişmanlığını belki ömür boyu üzerinden atamaz. Bu sebeple herşey vaktiyle yaşandığında güzeldir.

Evliliğe yakın dönemde, cinsel içerikli konuşmalar, dokunuşlar kabul edilebilir ancak size özel, size ait olan cinsel yaşantınız, evliliğe kadar gizemini korumalı ve kıymetli olmalıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?