Gaz, Gebelik Belirtisi Midir?

Yayın Tarihi : 2018/03/30 10:13 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/18 11:10 •

Gebelik, ilk oluştuğunda hemen anlaşılabilen bir olgu değildir. Gebelik şüphesi duyan kadınlar gaz şikayetlerinin bir gebelik belirtisi olup olmadığını merak eder.Gaz, gebelik belirtisi midir? Bu konuda merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.

Gaz, Gebelik Belirtisi Midir?

Gebelik, ilk oluştuğunda hemen anlaşılabilen bir olgu değildir. Öncelikle bir süre geçmelidir ki; bebeğin fonksiyonları kana karışsın ki kanda tespit edilebilsin. Hatta idrar tahlilinde çıkabilmesi için daha da uzun bir süreye ihtiyaç duyulur. Yaklaşık 15 gün sonrasında idrarda görülebilir ki, bu da neredeyse adet tarihinin gecikme dönemidir ve zaten gecikmeden gebeliği anlarsınız.

Bu aşamada sabırsızlanan anne adayları biran önce bebeğin oluşup oluşmadığına dair bir belirti aralar. Hatta bu sebeple psikolojik bulantı, baş dönmesi yaşayan pek çok kadın vardır. Hamile olmadıklarını öğrendiklerinde ise bütün şikayetleri geçiverir.

Bebek oluştuktan sonra mide bulantılarının başlaması yaklaşık 5 hafta sürer yani ilişkinin hemen arkasından mide bulantısının olması psikolojik hazırlıktan başka bir şey değildir. Ancak mide bulantısından daha önce meydana gelen problemlerin başında bağırsak sistemi rahatsızlıkları gelir.

Gaz Gebelik Belirtisi mi?

Bebek oluşmaya başladığı andan itibaren boşaltım sisteminde emare gösterir. Hiçbir bağırsak problemi olmayan düzenli olarak gaita yapabilen kadınlar bu durumu daha rahat kavrayabilirler. Hazım problemleri olmayan kadınlar bir den bire gaz sancısı çekmeye başladıysa; şayet bir haftayı geçen, üşütmemeye dikkat etmenize rağmen geçmeyen gaz sancısı yaşıyorsanız, aniden gelişen bir ishal ya da kabızlık durumunuz meydana geldiyse ve her zaman uyguladığınız iyileşme yöntemleriniz işe yaramıyorsa gebelikten şüphelenebilirsiniz.

Bebek gelişirken annesinin sistemini kullanır. Bu sebeple anne, sindirim problemi yaşadığını düşünürken, bir süre sonra gebe olduğunu öğrenebilir. Aynı zamanda bebek oluşurken ve büyürken en çok suya ihtiyaç duyar. Anne eğer yeteri kadar su içmiyorsa, bebek ihtiyacını karşılamak için daha çok su çeker ve anne vücudu kuru kalır. Bu durumda kabızlık meydana gelir. Bol su içmek ve ılık duş almak bu aşamada yardımcı olacaktır.

Kendine yer edinmeye çalışan bebek, direkt olarak bağırsaklara yakın temasta bulunur. Bağırsak hareketlenmesine bağlı olarak da kuru gaz meydana gelebilir. Bu da gebelik belirtilerindendir.

Ancak bu belirti, tıpkı mide bulantısı gibi kişiden kişiye değişebilir. Yani her gebe karın ağrısı, gaz sancısı çekecek diye bir kural yoktur. Ancak gebelik gibi bir planınız varsa bu belirtiyi de göz ardı etmemekte fayda vardır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?