Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Yayın Tarihi : 2016/06/23 11:40 • Güncelleme Tarihi : 2016/06/23 11:40 •
Gebelik döneminde neler yemeliyiz? Nelerden uzak durmalıyız? Hangi besinler bana ve bebeğime iyi gelir? Gibi birçok sorula karşı karşıya kalırız
Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Gebelik döneminde neler yemeliyiz? Nelerden uzak durmalıyız? Hangi besinler bana ve bebeğime iyi gelir? Gibi birçok sorula karşı karşıya kalırız.Gebelikte tek teraflı beslenmeden kaçınmak gerekir. Protein, karbonhidrat, vitamin-minaraller ve yağlar günlük yeterli dozlarda alınmalıdır. Gebelik döneminde kalori ihtiyacı diğer insanlara göre artar.Günlük 300 kilokalori daha fazla alınması gerekir.
Düzenli ve yeterli beslenmenin yanında günlük Demir ihtiyacını karşılayacak Demir ilacı ve vitamin preparatlarınında alınması önerilmektedir.
Gebelik döneminde aşırı yağlı yiyecekler tüketilmemelidir. Şerbetli yada diğer tatlılar aşırıya kaçmadan yeterli miktarlarda tüketilebilir. Anne adayı gün içerisinde az az ve sık sık yemek yemelidir. Vitamin ve minaral kaynağı oldukları için sebze ve meyve tüketimi faydalı olur.Et ve süt ürünleri günlük protein miktarını karşılıyacak düzeyde alınmalıdır. Haftada 1-2 balık veya günde 1-2 ceviz tüketimi bebeğin beyin gelişimi için faydalı olacaktır.Sıvı alımı da çok önemlidir. Günde ortalama 10 bardak su tüketilmelidir. Ihlamur, adaçayı, kuşburnu gibi bitki çaylarının tüketilmesinde ise bir sakınca yoktur.günde 1-2 bardak süt içilmesi kalsiyum açısından sağlıklı olacaktır. Alkol tüketmek gebelikte sağlıklı değildir.
Bu durum gebelikte fetal alkol sendromuna sebep olacaktır.
Gebelik esnasında diyet yapmak doğru değildir.anne adayı hamileliğe normal kilosunda başlamalıdır. Ortalama olarak tüm gebeliğini 10 -12 kilo alarak bitirmelidir. Eğer anne adayı gebeliğine kilolu olarak başlamış ise kilo vermek yerine  tüm gebeliğini az kilo alarak bitirmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?