Gebelikte Neden Diş Rahatsızlıkları Artar?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/04 11:19 •

Bebek, anneden ihtiyacı olan minerali alır. Bu sayede bebekte hiçbir eksiklik olmazken anne adayı mevcut depolarını kaybettiği için vitamin ve mineral eksikleri meydana gelir.

Gebelikte Neden Diş Rahatsızlıkları Artar?

Gebelik; anne karnında yeni bir bireyin oluşmasıdır. Bu birey; ihtiyacı olan bütün besinleri, annesinden sağlar. 

Bir insanın kalsiyum bakımından en zengin kemik yapısı, dişleridir. Bebek de kemiklerinin oluşum maddesini annesinin dişlerinden olur. Bu sebeple anne, gebelik planı yapmaya başladığında diş tedavisini tamamlamalıdır. Gebelik oluşmaya başladığından itibaren ise, düzenli kalsiyum tüketmelidir.

Dişler En Önemli Kalsiyum Kaynağıdır

Gebelikte yapılan en büyük hatalardan biri, bebek sanki midedeymiş gibi davranmaktır. Anne adayı yediği her besinin direk bebeğe gittiğini ve bebeğin bundan faydalandığını düşünür. Halbuki, bebek kan ile beslenen, anne rahminde bulunan bir oluşumdur. Yani besinin direk bebeğe gitmesi mümkün değildir. Annede sindirimi tamamlanan besin kan dolaşımına katıldıktan sonra ancak bebeğe ulaşır. Bu sebeple bebeğe yarasın diye fazla yemek yemek doğru bir yaklaşım değildir.

Bebek, anneden ihtiyacı olan minerali alır. Yani eğer bir vitamin veya mineral açığı varsa bu annede eksik olarak görülür çünkü bebek eğer kan dolaşımı ile bunu gideremezse, tüketilen besinde bu içerik yoksa annede var olan depoları kullanır. Bu sayede bebekte hiçbir eksiklik olmazken anne adayı mevcut depolarını kaybettiği için vitamin ve mineral eksikleri meydana gelir.

Gebelik ve Diş Ağrısı

Dişler vücutta en büyük kalsiyum deposudur. Sağlıklı bir diş 60 birimlik basınca dirençlidir. Dişin bu kadar sert ve sağlam olmasının sebebi ise taşıdığı minerallerdir. Bu minerallerin başında kalsiyum ve magnezyum gelir. Bebek, eğer beslenme ile bu kalsiyum ve magnezyumu alamıyorsa, annede en zengin kaynak olan dişlerden alır. Çünkü bebeğin kıkırdak ve kemik yapısının anne karnında oluşması gerekir.

Bu sebeple kalsiyumu çekilen dişlerde yumuşama ve mikroplara karşı da açık hale gelme durumu ortaya çıkar. Gebelikle beraber birçok annenin diş kaybetme sebebi budur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?