Gebelikte Ultrason Muayenesi Sıklığı Nasıl Olmalıdır?

Yayın Tarihi : 2018/07/20 20:05 • Güncelleme Tarihi : 2020/09/30 09:50 •
Ülkemizde gebelik süresince ultrason muayenesi sıkça yapılan bir tahlil yöntemidir.
Gebelikte Ultrason Muayenesi Sıklığı Nasıl Olmalıdır?

Ultrason muayenesinin  gebelikte olumsuz etkileri olduğuna dair bilimsel  veri bulunmamakla birlikte, Türkiye'de ise ultrasonla yapılan kontrollerin sayısı dünya standartlarının üzerinde olduğu da bir gerçek. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde anne karnındaki bebeğin ultrasonla takibi sınırlı sayıda yapılıyor..
Amerika Birleşik Devletlerin 'de sadece gebelik döneminde üç kez ultrasonla yapılan muayene yapılmaktadır..
Bu ülkede 11-14. haftada ense kalınlığına, 18-22. haftada anatomik gelişime ve gebeliğin son döneminde de bebeğin ters gelip gelmediği inceleniyor.     
Ses dalgası olduğu için ultrasonun bilinen bir zararı yok.Ancak inceleme sırasındelmediğine bakılıyor.  aki ısı artı riskl iolabilmektedir. Ultrason incelemesi sırasındaki ısı artışının hangi dönemlerde hangi biyolojik etkilere neden olabileceği konusu ise kesin olarak belli değildir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
s****** :

Merhabalar.. 1 hafta önce kan testimde hcg=88 çıktı ve bugün evde yapılan testlerden yaptım pozitif çıktı. Gebelik gerçekleşmeden önce Endometrial Polip vardı. 6-7 mm civarındaydı. Bunun tedavisini yaptırmadan gebelık oldu. Bu tarz poliplerin düşüğe neden olabileceğini dr söylemişti. Benim için riskli zaman ne kadardır? Düşük gerçekleşirse kaçıncı aya kadar olur? Ve benim şu andan sonra bu konuda ne yapmam gerekir? Teşekkürler..


Cevap:

Henüz yeni bir gebelik bulgusu sonucunuz, gereksiz ayrıntılarla kafanızı meşgul etmeyin, doktorunuz kontrollerde gerekli bilgileri zamanla verecektir size ileriki süreçte

?