Gebe miyim Hesaplama Yolu Gebematik İle Kolay

Yayın Tarihi : 2018/07/25 01:18 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/13 12:07 •

Gebe miyim diye kan değerleri veya adet döngüsünü araştırmak bir çok kadın için sıklıkla uygulan ve tercih edilen bir yöntemdir. Kanda Beta HCG değerlerine göre gebe olup olmadığınızı öğrenmek artık çok kolay.

Gebe miyim Hesaplama Yolu Gebematik İle Kolay

Gebe miyim diye kan değerleri veya adet döngüsünü araştırmak bir çok kadın için sıklıkla uygulan ve tercih edilen bir yöntemdir. Kanda Beta HCG değerlerine göre gebe olup olmadığınızı öğrenmek artık çok kolay.

Gebelik Öğrenme Yöntemleri Nelerdir?

Gebelik bekleyen anne adayları oldukça sabırsızdır ve bir an önce neticeye ulaşmak isterler. Gebelik öğrenme yöntemlerinden size doğru cevabı ilk verecek olan şey kan tahlilidir. Sperm ve yumurta birleştiğinde bir hücre konumundadır. Bu hücre, sayısını devamlı artırır ve belli bir büyüklüğe geldiğinde farklılaşarak bebek halini alır. İşte bu hücre yığılması olduğu sırada, kandan beta HCG adı verilen bir hormon salgılanmaya başlar ve bu hormon, kanda sirkülasyona dahil olur.

Ne zaman kandaki miktarı artar ve vücut için fazla gelir, işte o zaman böbrek sistemine dahil olur ve fazlası idrarla dışarı atılır. Bu sebeple gebelik oluşumunun üzerinden 4 hafta geçtiğinde de idrar tahlilinde artık gebelik pozitif çıkar. Kan ve idrar tahlilinde gebelik pozitif çıktığında gebeliğin devamı için hala net bir şey söylenemez. Bu pozitiflikler; boş gebelik veya kalbi atmayacak bir gebeliğin habercisi olabilir. Bebek, ortalama 4 haftalıkken gebelik kesesi meydana gelir ki bu kan ve idrarda gebeliğin çıktığı süredir. Ancak 6 haftalıkken kalbi atmaya başlar yani gerçek bebek sureti kazanır. İşte doktorlar bu aşamada gebelik kesinliğinden bahsedebilir. Kalp atışları ultrason görüntüsü ile tespit edilebilir ve dinlenebilir.

Beta HCG Değeri ve Gebelik Süresi

Beta HCG gebelik süresini neredeyse en net ifade eden tahlildir. Ancak hangi değerin gebelik, hangi değerin kaç haftalık bebeği ifade ettiği merak konusudur. Doktorların yoğun mesaisi ve çalışma süreleri düşünüldüğünde, çoğu zaman kan tahlili sonuçları çıkar çıkmaz doktora gösterme şansını elde edemeyebilirsiniz. Ancak tahlil.com un size sunduğu gebematik hizmeti sayesinde, bu sonuçların hızlıca cevabını alabilmeniz mümkündür. Gebemiyim diye kan değerleri veya adet döngüsünü araştırmak bir çok kadın için sıklıkla uygulan ve tercih edilen bir yöntemdir. Sağlık siteniz Tahlil.com, gebelik hesaplaması için GEBEMATİK geliştirdi. GEBEMATİK uygulamamızı hemen kullanmak için tıklayınız...

GEBEMATİK uygulamamızı hemen kullanmak için tıklayınız...

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?