Geç Döllenme Nedir? Geç Döllenme Belirtileri ve Gerçekleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/09/25 21:45 • Güncelleme Tarihi : 2019/01/24 19:48 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun
Geç döllenme konusu doğurganlık dönemindeki kadınlarda sıklıkla merak edilen bir konudur.Geç döllenme belirtileri ve geç döllenmeye dair gerçekleri aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.
Geç Döllenme Nedir? Geç Döllenme Belirtileri ve Gerçekleri Nelerdir?

Gebelik hayali kuranlar gebelik testi negatif çıktığında geç döllenme umudunu taşır.Tam tersine korunmasız bir ilişki sonrası hamilelik korkusu yaşayan kadınlar da gebelik testleri negatif çıksa da acaba geç döllenme neticesiyle hamile kalırmıyım endişesini taşırlar.Geç döllenmenin sadece tek bir belirtisi vardır.O da gebelik testinin pozitif çıkmış olması.Yani döllenme varsa gebelik testi de pozitif olmalıdır.

Tahlil.com uzmanları olarak geç döllenme konusunda merak ettiğiniz gerçekleri okurlarımızla aşağıdaki yazımızda paylaşıyoruz.

Döllenme Nedir?

Döllenmenin ne olduğunu kısaca özetleyelim.Cinsel beraberlik sonrası erkeğin boşalmasını takiben erkeğin menisinde bulunan sperm hücrelerinin kadının yumurtası ile birleşmesi sonrası döllenme meydana gelir.

Kadında yumurtlama adet döngüsünün ortasına denk gelir.Adet döngüsü kadınlarda ortalama 21 ile 30 gün arasında görülür. Kadınlarda yumurtlama ise genellikle 14. günde görülür.Döllenme de doğal olarak adetin bu günlerinde beklenir.

Geç Döllenme Nedir?

Öncelikle şu bilgiyi paylaşalım geç döllenme nadir görülen bir durumdur. Kadında geç döllenmenin takip edilmesi ve tanısının koyulması ise kadın doğum doktorunun arka arka bir kaç adet döngüsünü gerek muayene gerekse bir takım tahlillerle gözlemlemesi ile olur. Doktorunuz geç döllenmeden şüphe ederse mutlaka bazı hormon testleri ve yumurtlama tahlilleri de isteyecektir.

Geç Döllenme Nedir

Hangi durumlarda geç döllenme olasılığı ortadan kalkar?

Kadının adet görmüş olması ve beklenen adet tarihinden en az 7 gün sonra yapılan Beta HCG testinin negatif olması geç döllenme olasılığını ortadan kaldırır.

Geç döllenme nasıl anlaşılır?

Beklenen adet tarihinin en az 1 hafta sonrasına kadar adet görülmesi olmaz. Bu süreçten sonra yapılan gebelik testlerinde ise pozitif sonuç çıkar.Bu durumda döllenmeden söz edebiliriz.Buradaki temel kural ise adet görülmemiş olmamasıdır.

Adet  görülmesiyle birlikte geç, erken veya her türlü döllenme olasılığı da ortadan kalkacaktır.

Geç döllenmenin anne veya bebeğin sağlığına bir zararı var mıdır?

Geç döllenmenin anne veya bebeğe sağlık yönünden bir zararı olup olmadığı sıklıkla merak edilen bir konudur.Bu soruya hemen açıklık getirelim.Geç döllenmenin her iki tarafa da yani hem anne hem de bebeğe de sağlık yönünden hiçbir zararı yoktur.

Geç döllenmenin bebeğin cinsiyetine bir etkisi var mıdır?

Geç döllenmenin bebeğin erkek veya kız olması üzerinde hiçbir etkisi bulunmamaktadır.Döllenmenin geç, erken veya zamanında olması gibi farklı alternatifler bebeğin cinsiyetine asla etki etmez.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
M************* :

Adet gördüm hocam Buna rağmen geç döllenme diye bir durum olabilir mi?


Cevap:

Adet görüldüğünde zaten hamilelik ve tabii ki döllenme olasılığı da ortadan kalkmıştır.

?