Genital Bölgede Geçmeyen Kaşıntılar

Yayın Tarihi : 2018/06/09 22:36 • Güncelleme Tarihi : 2024/04/17 11:21 •

Kadınlarda genital bölge hastalıkları çok sık görülür. Aslında bunun sebebini anlamak hiç de zor değildir. Kadınların genital bölgeleri, nemli ve dış dünyaya açıktır.

Genital Bölgede Geçmeyen Kaşıntılar

Genital bölgede görülen yoğun kaşıntı ve akıntı vücudunuzda mantar veya bakteriyel bir enfeksiyonun gelişebileceği yönünde bilgi verir.
Uzun süreli kaşıntı ve akıntı yaşıyorsanız mutlaka gerekli tahlilleri yaptırmalı, analiz sonucunda sebep olan etkene karşı tedavi uygulamalısınız. 

Genital Bölgede Hastalık Neden Olur?

Kadınlarda genital bölge hastalıkları çok sık görülür. Aslında bunun sebebini anlamak hiç de zor değildir. Kadınların genital bölgeleri, nemli ve dış dünyaya açıktır. Gerek umumi tuvaletlere maruz kalması, gerek havuz gibi ortak ve her zaman hijyenik olmayan alanların yaygın kullanılması, gerek dikkat edilmeyen iç çamaşırı ve genital bölge temizliği, gerek cinselliğin yaşandığı alan olması bu tehlikeleri artırıyor. Bu sebeple genital bölge hastalıklarına karşı her zaman dikkatli olunmalıdır.

Genital bölge hastalıklarında en önemli belirti geçmeyen kaşıntılardır. Bunu, kokulu ve iltihaplı akıntılar takip eder. Bu durumlar yaşandığında mutlaka kadın doğum doktoruna danışmalı ve uygun antibiyotik tedaviler alınmalıdır. Hatta bazen partnerinizin de tedavide size eşlik etmesi gerekebilmektedir. Bu hususta doktorunuzun önerisi çok önemlidir.

Genital Bölge, Hastalıklardan Nasıl Korunmalıdır?

Genital bölge hastalıklarının neden olduğunu tespit ettiğinizde bu sorunun cevabı anlaşılıyor. Ancak gelin bunları detaylıca inceleyelim.

Genital bölge en fazla ortak kullanılan ve hijyenik olmayan tuvaletlerden hastalanır. Umumi tuvaletleri kullanmak zorunda olduğunuzda öncelikle tuvaletin temiz olduğundan emin olmalısınız, hatta tedbiren su döktükten sonra oturmalısınız.

Tuvaletinizi yaptıktan sonra temizliği mutlaka su ile taharetlenme şeklinde yapmalısınız. Taharetlenme, vajinadan makata doğru yani, önden arkaya doğru yapılmalıdır. Bu sayede makattan gelecek olan gaitaya bağlı genital bölge hastalıklarını engellemiş olursunuz.

Ayrıca su ile taharetlenme yapıldıktan sonra peçete ile kurulanmalıdır. Genital bölgenin nemli kalması, mantar enfeksiyonları için uygun yaşama ortamı sunar ve yine hastalığa sebep olabilir.

Cinsellik de yine genital bölge hastalıklarını artıran unsurlardandır. Ancak burada sebep, kadının temiz olmaması değildir. Erkeklerin cinsel organı, aynı zamanda boşaltım organı pen*stir. Dolayısıyla pen*se bulaşan idrar, eğer düzgün temizlenmezse, erkeğe zarar vermemesine rağmen kadın vajinasında hastalıklara sebep olur. Çünkü erkek organı dış dünyaya kapalı iken, kadın organı açıktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?