Glokom Krizi Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/12 11:46 •

Glokom krizi; görme kaybına kadar ilerleyebilen bir göz rahatsızlığıdır.

Glokom Krizi Nedir?

Glokom Krizi Nedir?

Glokom krizi; görme kaybına kadar ilerleyebilen bir göz rahatsızlığıdır. Özellikle loş ışıkta kitap okumaya çalışmak gibi, göz yorucu aktiviteler bu rahatsızlığa sebep olur.

Göz ağrıları ile başlar. Göz kızarır. Özellikle hipermetrop kişilerde görülür. Göz içi basıncı değişimi ve aşırı zorlanması neticesinde meydana gelir. Gerekli damlaların kullanılmaması halinde kalıcı görme kayıpları meydana gelebilir.

Göz Sağlığını Korumak İçin Doğru Işık Önemlidir

Göz, görme organıdır. Ancak faaliyetini doğru ve tam şekilde yerine getirebilmesi için aradığı şartlar vardır. Bunlar içinde en önemlisi doğru ışıktır. Işığın daima görülmesi istenen nesneye net düşmesi, aşırı parlak veya loş olmaması, objenin tamamını aynı oranda aydınlatıyor olması gerekir. Aksi halde göz, görmek için ekstra efor sarf etmek zorunda kalacak ve bu eforu devamlı sarf etmek göz sağlığını olumsuz etkileyecektir. 

Ayrıca göz kusurları görmezden gelinmemelidir. Özellikle çocuklarda göz ağrısı, kaşıntısı fark edildiğinde hızlıca göz doktoruna gidilmeli ve gerekirse tedavi olunmalıdır. 

Göz Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

Gözlerin ilk ağrıma aşamasında insanlar genelde uykusuz kaldıklarını düşünür. Ancak 3 günden fazla süren, yeteri kadar uyku uyuduğu halde geçmeyen göz ağrılarında bu ihtimal artık ortadan kalkar. 

Gözde meydana gelen kızarıklık, göz hastalıklarında genelde ayırt edicidir. Özellikle gözün iç kısmında meydana gelen kızarma, kırpma arasında yanma hisleri rahatsızlık belirtisidir. Kişide alerji varlığında da bunlar sık görülür. Ancak alerji için damla kullanacaksanız, bunun alerjiden kaynaklı olduğundan emin olmalısınız. 

Göz kaşıntısı yine önemli bulgulardandır. Özellikle çocuklar ağrı, yanma, batmayı tarif edemezler. Ancak gözlerini devamlı kaşıma istekleri olduğunu siz görebilirsiniz. Bu sebeple çocuklar iyi takip edilmeli ve uyku hali haricinde gerçekleşen göz kaşımalarını dikkate almalısınız.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?