Göğüs Silikon Protezleri Göğüs Kanseri Riskini Artırır mı?

Yayın Tarihi : 2016/05/19 08:28 • Güncelleme Tarihi : 2022/02/11 13:58 •

Günümüzde meme ameliyatı ve birçok estetik ameliyatta kullanılan silikon protezleri doğal olarak çevremizde ve hatta bazı insanların vücudunda vardır

Göğüs Silikon Protezleri Göğüs Kanseri Riskini Artırır mı?

Günümüzde meme ameliyatı ve birçok estetik ameliyatta kullanılan silikon protezleri doğal olarak çevremizdeki insanların vücudunda vardır. Silikon, ilaç ve kozmetik endüstrisinde örnek olarak ruj, bronzlatıcı kremler, saç spreyleri, yapay eklem ve kalp atışını kontrol eden cihazlar gibi birçok ürün yapımında kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalara göre silikon protezleri ve kanser arasında herhangi bir bağ yoktur.

Kanser Korkusu Artık Yenilmeli

Kanser, bir zamanlar toplumda anılmaktan kaçınılan ‘adı kötü hastalık’ olarak nitelendirilen bir hastalıktı. Yani insanlar söylemekten dahi korkardı. Ancak artık kanser, erken teşhis ve uygulanan tedaviler sayesinde eskisi kadar korkutucu bir hastalık değildir ve hastaların konfolu yaşamala oranları çok fazla artmıştır. 

Bir de yapılan yeni araştırmalar, korkunun enerjisiyle o hastalığın kişinin vücuduna daha çok çektiğini kanıtlamıştır. Son zamanlarda artan nörotanı ve tedaviler, kişinin korkularını güncel hayatlarına çektiğini kanıtlamıştır. Hatta günlük hayatta çok kullanılan ‘korktuğum başıma geldi’ gibi bir tabir vardır. 

Bu sebeple artık toplum olarak kanserden korkmayı bir kenara bırakmalıyız. Çünkü neredeyse her korkutucu meselenin arkasına kanser tabiri konmaktadır. Örneğin sigara kanser riskini artırır. Evet bu son derece doğrudur. Ayrıca sigara bir değil, birçok kanser türünün de ilk zanlısıdır. Ancak her paketli besinin, her kozmetik ürünün neticesi de kanserdir gibi genel bir tabir kullanmak doğru değildir. 

Vücut, öyle güzel bir kontrol mekanizmasına sahiptir ki, siz eğer sağlıklı yaşamak adına düzenli egzersiz yapıyor, sağlıklı besleniyor ve mental olarak da kendinizi iyi hissediyor, psikolojinizi iyi destekliyorsanız vücut zaten kanser hücrelerine gerekli cevabı verecek ve sizi etkileme olasılığını düşürecektir. 

Bu sebeple korkuları bir kenara bırakıp, ancak kendinizi korumak için de sağlığınızı dikkate alıp yaşamak herkes adına daha faydalı olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?