Göz Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2017/01/06 23:26 • Güncelleme Tarihi : 2022/03/01 01:57 •

Göz ağrısı, ciddi veya nispeten daha basit hastalıkların habercisi olan bir belirtidir

Göz Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Göz ağrısı, ciddi veya nispeten daha basit hastalıkların habercisi olan bir belirtidir. Göz ağrısını pek çok nedeni olabilir. Göze yabancı cisim kaçması veya travma sonrası etki olabileceği gibi grip veya nezle gibi hastalıklar sırasında da göz ağrısına sıklıkla rastlanmaktadır. Göz ağrısının tedavisi için öncelikle sebebinin belirlenmesi gerekir. Sonrasında sebebe uygun tedavi ile bu hastalık iyileştirilebilir.

Göz Hastalıkları Sebepleri

Göz, dış ortama açık organlardan biridir. Yani havanın neminden, kirinden, havadaki gaz oranlarından kolaylıkla etkilenen bir organdır. Ancak savunması da aynı şekilde güçlüdür. Göz kapakları ve göz yaşı tam da bu işe uygundur. 

Göz kapakları zaten refleks olarak çalışan organlardandır. Dışarıdan üzerinize doğru bir nesnenin geldiğini görürseniz, istemsizce bir işe yaramayacağını bilseniz bile gözlerinizi kapatırsınız. Bu mekanizma, gözleri koruyan en önemli yapıdır.

Göz yaşı da, göze giren yabancı cisimleri çıkarmak için tasarlanmıştır. Göz, istenmeyen materyalle dolduğunda sulanır ve maddeleri bu yolla dışarı atmak ister. Zaten alerjik insanlarda da göz yaşının sebebi budur. Alerji unsuru gözlere zarar vermesin diye, gözler sulanmak suretiyle, esas yapılı korur.

Göz ağrısı ise, daha çok içsel sorunlara sebep olur. Bu sebeple gözde ağrıları hafife alınmamalı ve mutlaka doktor kontrolünden geçilmelidir. Ancak gözleriniz son günlerde yoğun ışığa maruz kaldıysa, yeterince uyumadıysanız, rutininden çok daha fazla dış etkene maruz kaldıysa da ağrılar meydana gelebilir. Doktora gitmeden önce bu unsurları değerlendirmeniz, doğru teşhis açısından önem sağlayacaktır. 

Daha ciddi problemler ise, katarakt, presbitlik gibi ciddi ve kronik hastalıkların varlığı da başta göz ağrısı olarak, zonklama ve görme bozukluğu olarak algılanabilir. Bu sebeple uzun süren göz ağrıları mutlaka değerlendirilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?