Göz Altı Morluğu Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/03 18:46 •
Göz altı morlukları, bir takım sebeplerden dolayı, gözün iki parmaklık bir kısmında oluşan pigment artışına bağlı renk koyulaşması ve çöküklük olarak tanımlanabilir.
Göz Altı Morluğu Nedir?

Göz altı morlukları, bir takım sebeplerden dolayı, gözün iki parmaklık bir kısmında oluşan pigment artışına bağlı renk koyulaşması ve çöküklük olarak tanımlanabilir.Özellikle kadınlar için estetik yönden istenmeyen bir sağlık sorunudur. 

Göz altı morlukları her iki cinste de görülebilir.Ancak özellikle bayanları ciddi rahatsız eden, estetiği bozan bir durumdur.
Çoğu zaman genetik olmakla birlikte, bazen hastalık veya yorgunluktan da olabilir.

Göz altı morlukları ve halkalarının en sık görülen sebebi uykusuzluk ve yorgunluktur.

Sigara, alkolün fazla kullanılması da göz altı morluğu sebeplerindendir.

Bunlar dışında, karaciğer, böbrek hastalıkları ve demir eksikliği anemileri de diğer morluk sebepleridir.

Tedavisi için ise, öncelikli olarak sorunun asıl kaynağı bulunmalıdır. Bazı tetkikler yapılarak, morlukların sistemik rahatsızlıklardan mı yoksa kronik problemler mi olduğu saptanır. Şayet problemin kaynağı sistemik hastalıklarsa bu hastalık tedavi edildikten sonra kozmetik desteği ile sorun giderilir. Ancak sorun, kronik hastalıklar ise, tedavi çok daha zordur.

Tedavi aşamasında kullanılan yöntemler; başta soğuk uygulamalarıdır. Bunun yanında cildiye uzmanları ve plastik cerrahlar tarafından PRP yöntemi, mezoterapi, göz altı dolguları ve kozmetik ilaçlar ile tedavi yürütülür. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?