Göz Altı Morlukları Her Zaman Hastalık mıdır?

Yayın Tarihi : 2018/03/05 00:27 • Güncelleme Tarihi : 2023/05/31 12:13 •

Morlukların oluşma nedenleri ortadan kaldırıldığında çoğunlukla bu mor lekeler de kaybolur. Ancak cilt yapısı göz altı morluğu gösteriyorsa kişisel bir özellik olarak kabul edilmelidir.

Göz Altı Morlukları Her Zaman Hastalık mıdır?

Göz altı morluklar çoğunlukla ailesel yatkınlık ile ilgili cilt durumudur. Ancak bu durumu yorgunluk, madde kullanımı ve sağlıksız bir yaşam tarzı destekler. Morlukların oluşma nedenleri ortadan kaldırıldığında çoğunlukla bu mor lekeler de kaybolur. Ancak cilt yapısı göz altı morluğu gösteriyorsa kişisel bir özellik olarak kabul edilmelidir.

Göz Altı Morluğu Nedir?

Göz, görme organıdır. Ancak tek başına görmez, sadece bir araçtır. Esas gören ise beyindir. Gözden beyine iletim ise göz sinirleri ile bildirilir. Dolayısıyla göze gelen pek çok sinir ve kan damarı vardır. Göz yakını derisi ise, oldukça ince deridir. Hatta yüz kremlerinin göz yakınlarına sürülmemesinin sebebi de budur. Bu ince deriden nüfus eden materyaller, göz damarlarına kolaylıkla zarar verebilirler. Göz altı derisi çok ince olduğu için buradan geçen damarlardan ufak sızıntılar, kolaylıkla dışarıdan görülebilir ve fark edilebilir. Hatta buranın damarlarında yoğun olarak bir genişlik dahi varsa, bunlar kalıcı göz altı morluklarını meydana getirirler. Gözleri bu durumdan korumak için, bölgeye sürülen kozmetik ürünlerde son derece dikkatli olunmalıdır. Ayrıca buz, salatalık gibi, damarları rahatlatıcı masajlar yapılabilir ancak bunlar kesinlikle uzman gözetiminde yapılmalıdır. Bu alanlarda damarlardan doku geçişleri çok kolay olduğu için, iyileştirmek isterken daha fazla zarar verebilirsiniz. Bazen de ani zayıflamalarda veya psikolojik olarak stres yaşadığınız dönemlerde göz altı morlukları görülür. Bu durumda vücuda pompalanan kan miktarı arttığı için bu zayıf bölgelerde de damar çatlağı, dolayısıyla göz altı morluğu artar.

Göz Altı Morlukları Her Zaman Hastalık mıdır?

Göz altı morlukları sadece belli dönemlerde oluyorsa ve genelde açık ten rengine sahipseniz muhtemelen bu morlukların sebebi; kozmetik ürünler, yorgunluk, ani ve yanlış kilo vermek, uykusuzluk olabilir. Ancak esmer ten rengine sahipseniz, göz altlarınız ergenlikten itibaren kızarıksa muhtemelen bu yapısaldır ve bu görüntüyle barışık olmanız gerekir. Bu durumda göz altı beyazlatıcı ürünler dahi kullansanız, bunların ömrü ancak birkaç saat olacak, sonrasında göz altı renkleriniz aynı haline bürünecektir. Dolayısıyla bu bir ten rengidir ve değiştirilmesi pek de kolay değildir. Ancak dikkat etmekle daha da koyulaşmasını engellemek mümkündür.    

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?