GÜNEŞ YANIKLARI VE TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Yayın Tarihi : 2016/07/15 12:31 • Güncelleme Tarihi : 2016/07/15 12:31 •
Yazın gelmesiyle beraber insanlar kendilerini serinleyebilecekleri yerlere atıyorlar
GÜNEŞ YANIKLARI VE TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Yazın gelmesiyle beraber insanlar kendilerini serinleyebilecekleri yerlere atıyorlar. Yükselen sıcaklıklar insanların serinleme  ihtiyacını günden güne arttırıyor. Bilinçsiz güneşlenme, yükselen sıcaklıklar, güneş kremi kullanılmaması gibi nedenler güneş yanıklarına sebep olabilmektedir. Güneş yanığı tedavisi nasıl olmalıdır?

Güneş yanığı oluştuktan sonra tek derdimiz oluşan ağrımızı dindirmektir. Öncelikle yapmamız gereken güneş yanığımızı değerlendirmektir Büyük ve derin bir yanıksa vakit kaybetmeden bir doktora başvurmamız gerekir. yanığın boyutu küçük ve yüzeysel ise kendimiz doğal ve tıbbi yöntemler ile müdahale edebiliriz. Güneş yanığı oluşmadan önce almamız gereken önlemler vardır. Bunlar; güneş ışınlarının dünyaya dik geldiği 11-15 saatleri arasında güneşe çıkmamak, açık renkli giysiler tercih etmeliyiz, güneşten koruyucu kremler kullanmamız gerekir. Bütün bunlara rağmen yanık oluştu ise yanığa müdahale etmek gerekir. Eczaneden alacağımız yanık kremlerinin yanı sıra doğal yöntemleri de kullanabiliriz. Bu yöntemlerden ilki aleoveradır. Aleoveralı kremler besleyici ve onarıcı olarak kullanıldıklarından ön plandadırlar. Bu kremler v ejeller cildimizi nemlendirirken ferahlık hisside verir.

Bir başka bitkisel yöntem zeytinyağıdır. Zeytinyağının besleyici özelliği olduğundan rahatlıkla kullanılabilmektedir.Bu tarz bitkisel yöntemleri kendinizde uygulayabilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?