Güneşi Dik Açıdan Almayın

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/10/09 08:48 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Güneş; tabiatın doğal enerji kaynağıdır. Bütün canlıların olduğu gibi, insanlarında güneş ışınlarına ihtiyacı vardır ancak; ışınlar kontrollü alınmalıdır.

Güneşe Maruz Kalmak Zararlıdır

Güneşi Dik Açıdan Almayın

Güneş; tabiatın doğal enerji kaynağıdır. Bütün canlıların olduğu gibi, insanlarında güneş ışınlarına ihtiyacı vardır ancak; ışınlar kontrollü alınmalıdır.

Güneşe Maruz Kalmak Zararlıdır

Güneşin Faydaları Nelerdir?

Güneş, özellikle D vitamini üretimi ve kemik sağlığı için son derece önemlidir. Ancak bu ışıkları doğru şekilde almak da son derece önemlidir.

Doğru saatte alınmayan ayrıca haddinden uzun kalınan güneş, öncelikle deri hastalıklarına yol açar. Öğlen saatlerinde dik açı ile gelen güneş ışınları, direk deriye temas ettiğinde istenmeyen sonuçlar elde edilir. Ten yanıkları, cilt lekeleri en çok bu saatlerde görünür.

Aşırı alınması durumunda özellikle yaşlılarda ve çocuklarda hastalıklara yol açar. Özellikle tansiyon, kalp ve damar hastalığı olan kişiler güneş ışınlarına son derece duyarlıdırlar ve yanlış aldıkları ışınlar, bu kişileri çabucak hasta edebilir, güçten düşürebilir.

Güneşin en dik konumda geldiği saatler 10.00-14.00' tür. Bu saatlerde dışarıda olmak son derece sakıncalıdır.

Dışarıda Olmak Gerekirse Nasıl Önlem Alınmalı?

Hayat şartları herkese eşit değildir. Kimi insan ofisinde çalışıp, sabah erken saatlerde girip, akşam saatlerinde çıkar ki bu kişilerde güneşi az almaya bağlı problemler meydana gelebilir. Kimi insan da gün boyu güneşe maruz kalacak bir işe sahiptir. kısaca, eğer güneşe uzun süre maruz kalacaksanız ve bu hayatınızın bir parçası ise, mutlaka koruyucu malzemeleriniz de yanınızda olmalıdır. ancak bu şekilde uzun süre güzel bir cilde sahip olabilir ve güneşin zararlı etkilerinden korunabilirsiniz.

Güneşten koruyucu ekipmanlar nelerdir; koruyucu güneş kremi, geniş çehreli şapka ve güneş gözlükleri mutlaka kullanılmalıdır.

Cilt güzelliği dediğimizde ilk akla yüz güzelliği gelir ancak cilt güzelliği yüzden ibaret değildir vücudun tamamını kapsayan bir ifadedir. Bu sebeple kollar, bacaklar, gerdan kısımları da güneşten korunmalıdır. Bu sebeple kıyafetler, ince ancak uzun seçilmelidir. Çünkü açıkta kalan alanlar güneşe direk maruz kalır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?