Güneşlenirken Bronzlaşma İsteği Kanser Riskini Arttırır

Yayın Tarihi : 2018/07/19 00:30 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/09 17:47 •
Yaz ayları ile birlikte kısa sürede bronzlaşmak isteyenler ve dört mevsim bronz kalmayı sevenlerin tercih ettiği Solaryum’un yan etkileri tehlikeli boyutlara ulaşıyor.
Güneşlenirken Bronzlaşma İsteği Kanser Riskini Arttırır

Yaz ayları ile birlikte kısa sürede bronzlaşmak isteyenler ve dört mevsim bronz kalmayı sevenlerin tercih ettiği Solaryum’un yan etkileri tehlikeli boyutlara ulaşıyor. Uzun süreli ultraviyole(UV) ışınlarına maruz kalmak, kişilerde erken yaşlanma, ciltte deformasyon,leke ve cilt kanseri riskinin arttırıyor. Floresan lambalar, spotlar,tasarruflu ampuller, bilgisayar ekranları gibi suni UV kaynaklar da özellikle deri ve göz sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Son yıllarda özellikle gençler tarafından büyük ilgi gören solaryum salonları da bilinçsiz kullanıldığında kansere davetiye çıkarabilmektedir. Solaryum makineleri, ultraviyole (UV) ışını üretenlambalardan oluşan yapay bronzlaştırıcılardır. Suni UV lambaları da güneşışınlarına göre 26 kat daha fazla zararlı ışınlar içerir. Solaryum kronik güneşetkileri olan foto yaşlanma ve deri kanseri oluşumuna neden olur. Küçük yaşta solaryum’a girmenin zararlı etkileri uzun vadede ortaya çıkmakta olup;cildin yaşlanmasını hızlandırdığı, direncini kaybettirdiği, yanıklara, derikanseri ve gözde katarakta yol açtığı tesbit edilmiştir. Solaryumdan ölçülü olmak kaydıyla yararlanılmalıdır.Hassas ciltlerde ise Solaryum, uzmanların denetimi altında ve daha sınırlı sürede uygulanmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
******* ******* :

hocam 2 gün önce güneş kremi sürmeme rağmen vücudumda yanıklar oluştu. alın kısmında büyük bir şişlik var.hafif soğuk bezi orda bekletiyorum. ancak sişlik indikten 2 saat sonra gene şişiyor. şuan kaşlarıma doğru yayılıyor. anestol adında krem kullanıyorum.doktor tavsiyesi üzerine. şişmeyi nasıl durdurabilirim.


Cevap:

Bir tahlil sonucu göndermediğinizden tam yardımcı olamıyorum.Muayene bulguları önemli.Bir cildiye uzmanına başvurun

?