Günlük Ev İşleri Yaparak Sağlıklı Kalın

Yayın Tarihi : 2018/02/05 12:17 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/05 12:17 •
Sağlıklı yaşamın temel iki sırrı; aktif hareketli yaşamak vesağlıklı beslenmektir
Günlük Ev İşleri Yaparak Sağlıklı Kalın

Sağlıklı yaşamın temel iki sırrı; aktif hareketli yaşamak vesağlıklı beslenmektir. Diğer bütün öneriler bu iki unsurun arasında kalır. Buradanda anlaşılacağı gibi, bu iki şart sağlanmadığı sürece özellikle ileri yaşlardasağlıklı kalmak mümkün olmayacaktır.

Günlerin insanlara yetmediği, yoğun çalışmaktan insanlarınkendilerine vakit ayıramadığı bir toplumda spor yapmak neredeyse imkansızgörünmektedir. Bu konuda pek çok teşvik söz konusu olsa da, insanlara kendinevakit ayırma fırsatı verilmediği sürece, pek de oluru yoktur.

Bu sebeple insanlara yapılan genel öneri; araçlardan birdurak önce inip yürümektir. Peki bunun dışında ne yapılabilir ki, hayat birazdaha aktif ve hareketli olsun?

Yaşamı kolaylaştırmak için icat edilen makineler şüphesizhayat kurtarandır. Ancak bu araçların insanları hareketsizleştirdiği de,kaçınılamaz bir gerçektir. Özellikle çamaşır ve bulaşık makinesindenbahsediliyor. Özellikle çamaşırı elde yıkamak çok zahmetlidir ancak, bulaşığıyıkamak daha kolaydır. En azından ufak çaplı bulaşıklar elde yıkanmalıdır. Bu sayedehem aktif hareket etmiş, kaslarınızı güçlendirmiş olursunuz, hem de suyunrahatlatıcı etkisinden yararlanmış olursunuz.

Su yapı itibariyle insanı rahatlatır. Çünkü; insan vücudunubüyük oranda su kaplar. İnsanların deniz gördüklerinde rahatlamaları,gevşemeleri de bu sebeptendir. Her zaman deniz göl göremezsiniz, ancak eldekiimkanları kullanarak rahatlamak hiç de zor değildir. Bulaşık ve çamaşırı eldeyıkadığınızda vücuttaki kötü enerji de su vasıtasıyla atılacaktır.

Yapılan araştırmalar günlük bir saatlik aktivitenin ömrüyüzde 39 aktırdığı yönündedir. Günde en azından yarım saat bulaşık yıkayaraksiz de ömrünüzü sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?