Güzellik Nedir?

Yayın Tarihi : 2016/06/07 05:45 • Güncelleme Tarihi : 2021/04/25 04:22 •
güzellik dediğimizde çoğu zaman sağlıklı olanı tanımlarız. Zaten sağlıklı insanlar; dinç, ciltleri parlak, kendinden emin, deri hastalıklarından arınmış olduğundan kişilerin gözünde temiz ve güzel görünür.
Güzellik Nedir?

Güzellik kavramı toplumlar arası değişen bir terimdir. Genellikle uyumlu ve dengeli görüntüler güzelliği temsil eder. Sağlıklı birey ruhen ve bedenen bütünselliğini sağlamış ve dengeye kavuşmuş bireydir. Bu durumu yaşayan kişiler güzeldirler. Çevrelerindeki insanları da güzel görürler. 

Güzellik Kavramı Neden Değişir?

Her insanın dünyası gördüğü kadardır. Nasıl ki; insan cenneti tanımlarken kendi algısında, kendi en iyi bildiği en sevdiği şeylerle anlamlandırır ise; öyle de güzellik algısı oluşur. Gördüğü en güzel kişi üzerinden bu anlamlandırma yapılır. 

Bu sebeple coğrafyalar arasında güzellik algısı değişir. Ancak özünde güzellik; arayan insana görünür. Yani insan nasıl bakarsa öyle görür. Nasıl görmek isterse öyle bakar. Kendiyle barışık bir insan, diğer kişilerle de barışık olur ve herkese güzel cihetiyle bakar. Bi nevi herkesin güzel olan yanını görür. 

Fiziksel Güzellik Unsurları Nelerdir?

Fiziksel olarak güzellik unsuru da her ne kadar ortak görünse de kişiseldir aslında. Kimi açık ten rengini tercih ederken, kimi daha koyu tenleri tercih eder. Kimi zayıf severken, kimi balık etli sever. Ancak bazen de kişi kendinde görmek istediği özelliği taşıyan kişileri güzel olarak tanımlar. Bunu en çok kilolu insanlarda görürüz. Kilolu bir kişi; zayıf herkesin güzel olduğunu düşünür. Bunun sebebi, kendinde o özelliği gördüğünden onun için ulaşılması çaba isteyen ve ulaşıldığında ise çok güzel olacağı algısıdır. 

Ancak güzellik dediğimizde çoğu zaman sağlıklı olanı tanımlarız. Zaten sağlıklı insanlar; dinç, ciltleri parlak, kendinden emin, deri hastalıklarından arınmış olduğundan kişilerin gözünde temiz ve güzel görünür. Bu insanlar düzenli spor yapar, sağlıklı beslenir, bol su tüketir. Haliyle spor sayesinde fizikleri diri ve güzel görünürken; saçları parlak ve karaciğeri temiz olduğundan ciltleri parlak, yüzü pürüzsüz görünür. 



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?