Hamilelikte Demir Hapları Kullanmak Her Zaman Faydalı mıdır?

Yayın Tarihi : 2015/05/20 11:30 • Güncelleme Tarihi : 2015/05/20 11:30 •
Hamilelikte demir eksikliği sıklıkla karşılan bir sorundur
Hamilelikte Demir Hapları Kullanmak Her Zaman Faydalı mıdır?

Hamilelikte demir eksikliği sıklıkla karşılan bir sorundur.Doktorlar hamilelikte bir çok hastalarına demir içeren ilaçlar önerir.
Hamilelikte hemoglobin miktarı otomatikman düşer. Bu değer 12 g/dl nin altındaysa demireksikliğinden bahsedilir, 10 g/dl nin altında ise kansızlık veya anemi olarakdeğerlendirilir.
Gebelere  kansızlık teşhisi konulmuşsa ekstradan demir takviyesigerekmektedir, Ancak gebelerde kansızlık veya anemi söz konusu değilse demir takviyesiönerilmez.
Gereksiz yere hamilelikte demir ilaçları kullanmakta kimi zaman olumsuz sonuçlara yol açabilir.
Hamilelikte ihtiyaç olmadığı halde alınan demir anne adaylarında kabızlık, mide ağrısı ve bulantı yanında vücutta fazla demir erkendoğuma, bebeğin doğum kilosunun düşük olmasına veya çocukta davranış bozukluğu gibi istenmeyen durumlara sebep olabilir.
Hamilelikte doğru beslenildiğinde hiç bir demir takviyesi yapmadandemir eksikliği önlenebilir..Özellikle vücudun demir alımını kolaylaştırabilen besinler de gebelikte düzenli olarak tüketilmelidir.
Sonuç olarak sadece kırmızı et tüketmek de demir eksikliği veya kansızlığa bir çare değildir.
Etin dışında kepekli/tam buğday gıdalar,baklagiller ve bazı yeşillikler de bir demir kaynağı dır,
Bu gıdalar C Vitaminiile birlikte tüketilirse vücut demiri daha iyi emer ve kansızlığa karşı gereken önlemi kolaylıkla alabilir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?