Hamilelikte Hissedilen Sancı Tehlikeli midir?

Yayın Tarihi : 2015/02/16 17:55 • Güncelleme Tarihi : 2022/03/07 17:33 •

Hamilelik süreci, kadının hormonal, fiziksel ve psikolojik bazı değişimler yaşadığı bir süreçtir. Hamilelikte görülen sancılar ise anne adaylarında çoğu zaman bir endişe yaratır.Bu yazımızda bu konuda sizleri bilgilenirmek isitiyoruz.

Hamilelikte Hissedilen Sancı Tehlikeli midir?

Hamilelik süreci, kadının hormonal, fiziksel ve psikolojik bazı değişimler yaşadığı bir süreçtir. Bu süreç esnasında daha önce hissetmediği sancılar hissedebilir. Bu sancıların şiddeti ve süresi oldukça önemlidir. Arar ara hissedilen, dayanabilen sancılar bebeğin geliştiği rahmin genişlemesinden dolayı hissedilen doğal bir durumdur. Sancının yanında şiddetli bulantı, kusma veya idrar yaparken acı hissediliyorsa vücutta bir enfeksiyon gelişmiş olabilir. O nedenle doktora başvurulmalı, gereken tedavi uygulanmalıdır.
Hamilelikte görülen bazı sancılar gelip geçici iken bazı sancılar uzun süreli ve şiddetli olabilir.Özellikle sancı ile birlikte kanama görülmesi önemli bir durum olup bu tür bir gelişme olduğunda vakit geçirilmeden gebeliği takip eden kadın doğum doktoruna veya aile hekimine bilgi verilmelidir.En kısa sürede de bir muayene randevusu alınmalıdır.

Hamilelikte hamilelik ayları ve haftalarına göre zaman zaman ağrılar farklılık arz edebilir.Bu konuda çok daha detaylı bilgi almak için Tahlil.com'un sizler için hazırladığı hafta hafta hamilelik sayfasını ziyaret edebilir ve gebelik haftasına göre hangi belirtiler veya hangı sancıların hamillelikte görüldüğüne dair detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz.

Hafta hafta hamilelik sayfasını ziyaret etmek için tıklayınız...

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?