Hangi Baharat Hangi Hastalığa Şifa?

Yayın Tarihi : 2018/02/21 16:33 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/21 16:33 •
Verdiği lezzet için tercih edilen baharatlar, doğrukullanımda pek çok hastalığa da derman olarak karşımıza çıkmaktadır
Hangi Baharat Hangi Hastalığa Şifa?

Verdiği lezzet için tercih edilen baharatlar, doğrukullanımda pek çok hastalığa da derman olarak karşımıza çıkmaktadır. Bitki kökenliolan ve pek çok çeşidi olan baharatların hangi dertlere deva olduğuna birbakalım

Tarçın; gerek tatlılarda, gerek içeceklerde ve pek çokalanda aromasından faydalanılan bir bitkidir. En bilinen faydası, kan şekerinidengelemesidir. Bu sebeple şeker hastalarına ve diyet yapanlara sıkça önerilir.Bunun dışında, kan pıhtılaşmasını engelleyici, lif içerikli, antioksidan,kolesterol dengeleyici, antiseptik bir baharattır. Hatta tarçın sakızınıçiğnemenin hafızayı güçlendirdiğine dair araştırmalar bilinmektedir.

Zencefil; kas ağrılarını azaltan bir baharattır. Bu sebepleağır spor yapanlar ve adet dönemi sancısı çeken bayanlar için vazgeçilmez birbitkidir. Bunun yanında, antiviral, antibakteriyel ve antienflamatuvar birbitkidir. Yani; hastalık engelleyici ve bağışıklık kuvvetlendirici dedenebilir.

Karanfil; iyi bir uyuşturucu maddedir. Özellikle diş ve dişeti ağrılarında çok faydalıdır. Ağrıyı keserek rahatlamanızı sağlar. Ağız kokusunuönlemenin yanında, çayını tükettiğinizde sindirim yapmanıza da yardımcıolacaktır. içeriğinde bol miktarda omega 3 ve omega6 vardır. Bu sebeple soğukalgınlığı, grip gibi hastalıklarda da eşsiz bir şifa kaynağıdır.

Zerdeçal; pankreas ve bağırsak hastalıklarında iyi bir ağrıkesicidir. Kan basıncını dengeler ve vücutta safra taşı oluşumunu engeller. Özellikleosteoporoz da çok etkili bir ilaçtır. Günlük tüketiminde bir sakınca yoktur.

Kimyon; yüksek oranda demir içerir. Bu sebeple özelliklekansızlık çekenlere tavsiye edilir. Bunun dışında yaşlılık izlerini gidermedeuzman ve iyi bir cilt bakımcısıdır. Astımla savaşta da kıymetli bir baharattır.

Keten tohumu; yine omega 3 bakımından zengin besinlerdendir. Lifaçısından da zengin olduğu için diyetlerde güvenle kullanılmasında hiçbirmahsur yoktur. Kan şekeri ve kolesterolü de dengeler bu sebeple kalp ve damarhastalıklarına karşı da kullanılır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?