İp ve Ağda ile Bıyık Aldırmak Ciltte Lekelere Yol Açabilir

Yayın Tarihi : 2015/06/21 12:03 • Güncelleme Tarihi : 2020/10/31 18:20 •
Hassas cilde sahip kişilerde kaş, bıyık gibi ince deri üzerindeki kılları ip veya ağda yöntemi ile aldırmak, ciltte istenmeyen koyu renkli lekelenmelere yol açabilir
İp ve Ağda ile Bıyık Aldırmak Ciltte Lekelere Yol Açabilir

Hassas cilde sahip kişilerde kaş, bıyık gibi ince deri üzerindeki kılları ip veya ağda yöntemi ile aldırmak, ciltte istenmeyen koyu renkli lekelenmelere yol açabilir.

Lekelenmeler Neden Meydana Gelir?

İp ve ağda, istenmeyen tüyleri almanın yanında kısa ve görünmeyen tüylerin de alınmasını sağlar. Bu durumda lekelenmeler başlar. Bunun nedeni sürekli olarak ip veya ağda ile hassas cilt bölgesinin tahrip edilmesidir.

Ayrıca yöntem ne olursa olsun, istenmeyen tüyler alındığında bu tüylerin çıktığı deliklerde gevşemeler, açıklıklar meydana gelir. Bu durumdayken güneşe maruz kalındığında ise, cilt bu boşlukların lekelenmelerine olanak sağlar hale gelir. Bu sebeple dikkat edilmesi gereken en önemli husus, her ne şekilde cilt temizliği yaparsanız yapın, sonrasında birkaç saat güneşe maruz kalmayın. Kalmak zorundaysanız mutlaka güneş kremi veya koruyucu bir malzeme kullanın. Aksi takdirde cildin hızlıca lekelenmesine olanak sağlamış olursunuz.

Yine ciltten tüy temizlendiğinde sıcak su ile yıkanması, yapılan bir başka yanlıştır. Tüyler yeni alındığında ciltte hafif şişmeler ve kızarmalar meydana gelir. bu aşamada sıcak su ile bölgeyi yıkamak, yine kararmalara ve lekelenmelere sebep olur.

Oysa ki soğuk su ile yıkamak, kızarıklıkların geçmesinin yanında, şişmeleri ve lekelenmeleri de engeller.

Özellikle açık tenli insanlarda bu kararmalar çok daha net olarak görünür. Bu sebeple açık tenli kişiler mutlaka temizlikten sonra birkaç saat sıcak ve güneş temasından kaçınmalı, ayrıca koruyucu ürünler kullanmalıdır.

İp ve Ağda Yerine Ne Tercih Edilmelidir?

Doğru uygulama ile epilasyon yaptırmak veya cımbızla cildi zedelemeden kılların alımını yapmak lekelenmenin önüne geçebilir. Çünkü epilasyon ve cımbız yönteminde sadece büyük ve istenmeyen tüyler temizlenirken, küçük kalan ve alınmaması gereken tüyler yerinde kalır. Yani üst yüzey temizlenirken, zemin olarak nitelendirilen cilt de zarar görmemiş olur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?