#HayatEveSığar Mobil Uygulaması Android ve App Store Platformlarında

Yayın Tarihi : 2020/04/18 15:41 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/18 16:19 •
#HayatEveSığar Mobil Uygulaması Android ve Apple Store platformlarında yayına başladı.Aşağıda verdiğimiz linklerden bu uygulamaları indirerek Covid 19 pandemisine karşı digital bir önlem alabilirsiniz.
#HayatEveSığar Mobil Uygulaması Android ve App Store Platformlarında

#HayatEveSığar Mobil Uygulaması Nedir?

#HayatEveSığar mobil uygulaması, Sağlık Bakanlığı'nca geliştirilmiş olup vatandaşlarımızın Covid 19 pandemisine karşı teknolojik bir önlem alabilmelerini sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama aynı zamanda Sağlık Bakanlığınca büyük önem verilen filyasyon uygulamasının bir basamağı şeklinde değerlendirilmelidir.
Uygulama günlük olarak size sağlık bilgilerinizi sormaktadır.Uygulamada ayrıca Ailem Bölümü bulunmaktadır.
Bu bölüme eklenen kişilerden birisi Covid 19 pozitif veya temaslı olarak bildirildiyse kullanıcıya anlık uyarılar gelmektedir.Uygulamayı kullanırken bluetooth özelliğiniz açık ise markette, alışverişte, işyerinde veya sokakta gezerken bluetooth kapsama alanındaki birinde sonradan Covid 19 pozitif çıkarsa kullanıcıya bildirim gelmektedir.
Uygulamanın özelliği olarak yakın geçmişte yoğun riskli ortamlarda bulunan veya çok kişi ile temas eden kullanıcılara risk puanı verilmektedir.
Risk puanına göre kişi gerekiyor ise test yapılması için yönlendirilecektir.Yine uygulamanın bir özelliği olarak eklemiş olduğu kişiler arasında (bu kişilerin de uygulamayı yüklemeleri halinde) risk katsayısı yükselmiş kişi var ise bu kişiler hakkında da kullanıcıya bildirim gidecektir. Test yapılıp sonucu negatif çıkacak kişilerin ise riski sıfırlanacaktır.
Bu uygulamayı yükleyip kullananlar aynı zamanda bulunduğunuz bölgedeki Covid-19 pozitif hasta yoğunluğu hakkında da bilgi sahibi olacaktır.
Uygulamayı ne kadar çok kişi yüklerse uygulamanın başarısı da o oranda artacaktır. Uygulamanın yaygın kullanımı kuşkusuz hastalık sonrasındaki temas zincirinin ortaya çıkarılması için büyük avantaj sağlayacaktır.
İzolasyon altında olanların da bu uygulamayı yüklemeleri büyük önem arz etmektedir.

#HayatEveSığar Mobil Uygulamasını Nasıl İndirip Akıllı Telefonlarınıza Yükleyebilirsiniz? 

Bu uygulamayı Android ve Apple Store platformlarından indirebilirsiniz. Uygulamayı indirebileceğiniz linkler aşağıda verilmiştir.

Android

App Store;




Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?