Herkesin Bir İlk Yardım Çantası Olmalı

Yayın Tarihi : 2017/02/28 14:53 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/02 13:41 •

Kaza sonucu oluşan yaralanmalar her yaşta başımıza gelebilecek bir durumdur

Herkesin Bir İlk Yardım Çantası Olmalı

Kaza sonucu oluşan yaralanmalar her yaşta başımıza gelebilecek bir durumdur. O nedenle ev, okul, ofis, araba gibi bir süre vakit geçirdiğimiz ortamlarda ilk yardım için gerekli olan malzemelerin yer aldığı bir ilk yardım çantası mutlaka bulunmalıdır. İlk yardım çantası içerisindeki malzemelerin düzenli aralıklarla son kullanım tarihleri kontrol edilmeli, zamanı geçmiş ürünler çanta içerisinden uzaklaştırılmalıdır.

İlk Yardım Çantasında Neler Bulunmalıdır?

İlk yardım; beklenmeyen bir kaza meydana geldiği anda, sağlık kuruluşlarında müdahale gelene kadar yapılan, kişiyi hayatta tutmaya veya mevcut durumu ortadan kaldırmaya yönelik müdahalelerdir. Bu müdahale, mutlaka ilkyardım bilen kişi tarafından yapılmalıdır. Kişi eğer bilmiyorsa, özellikle hayati durumlarda ilkyardım müdahalesi yapmamalıdır.

İlkyardım çantasında özellikle yaralanmalara karşı malzemeler bulunmalıdır. Sargı bezi, yara bandı, makas, yapışkan bant, yara temizleyici merhem, kas gevşetici krem, turnike, makas gibi malzemeler ilkyardım çantasında olmazsa olmazlardandır. Kişinin sadece vücut dışına müdahale yapılacağından, hastaya herhangi bir ilaç vermek doğru değildir. Bu sebeple ilkyardım çantasında ilaç bulundurmaya gerek yoktur.

İlk Yardım Çantası Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

İlk yardım çantası öncelikle yetişkinlerin kolay ulaşabileceği ve herkesin yerini bileceği bir alanda saklanmalıdır. Çünkü kimin başına kaza geleceği ve kimin ilk yardıma ihtiyacı olacağı tespit edilemez bir durumdur. Bu çanta, çocukların ulaşamayacağı bir alanda olmalıdır. Çünkü çocuklar ilk yardımın bilincinde olmayabilir ve içindeki malzemeleri bilinçsizce kullanabilir, kaybedebilir veya yerini değiştirebilir. Bu durumda da ihtiyaç dahilinde malzemeler bulunamayacağı için ilk yardım da uygulanamaz.

İlk yardım çantası muhafazasında diğer dikkat edilecek husus da malzemelerin son kullanma tarihidir. İlk yardım malzemeleri, çoğu zaman ihtiyaç duyulmayan malzemelerdir. Bu sebeple kullanım süresi geçene kadar malzemeler kullanılmamış olabilir. İlk yardım malzemelerin son kullanma tarihine dikkat edilmeli ve kullanılan aletler mutlaka yeniden temin edilip çanta içine konmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?