Hormonlar Hakkında Genel Bilgiler

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2017/06/23 00:43 •
Hayatımız bize rutin gelse de ; yaptığımız fiziksel aktiviteler ve ruhsal değişimler hayatımızın akışını değiştirir
Hormonlar Hakkında Genel Bilgiler

Hayatımız bize rutin gelse de ; yaptığımız fiziksel aktiviteler ve ruhsal değişimler hayatımızın akışını değiştirir. Günlük olaylar vücudumuzun çalışmasını etkilediği gibi , biyolojik sistemimiz de ruh halimizi etkiler. Bu sebeple her hormonun salgılanma zamanları fiziksel aktivitemizle orantılı olarak değişir. Bu hormonların bazıları ;

Testosteron hormonu : Bu hormon erkeklerin karakteristik özelliklerini(ses kalınlığı , sakal çıkması , azot ve kalsiyum tutulması..) belirler. Sürekli bir salgı olmasına rağmen gece saatlerinde %40 daha fazla salgılanır.

Prolaktin hormonu : Bu hormon bayanlarda süt salınımını kontrol eder. Meme bezleri tarafından süt salınması için laktoz , yağ ve kazein sentezlenmesini sağlar. Bu hormon gece saatlerinde en yüksek seviyededir.

Troid hormonu : Kandaki troid miktarı düştüğünde salınarak basal metabolizmayı yükseltmekte görevlidir . Saat 02.00-04.00 ve 18.00-22.00 aralarında en yüksek seviyelerdedir.

Büyüme hormonu : Uyku haline geçildiği andan itibaren salgılanmaya başlar . Etki ettiği özel bir organ yoktur . Tüm doku ve organlara genel etki yapar .

Ayrıca ; idrarda sodyum ve potasyumun atılımı gün içinde en yüksek seviyedeyken, kalsiyum ve magnezyum geceleri daha çok salgılanır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?