İdrarda Gebelik Testi Yapacaklara Öneriler

Yayın Tarihi : 2018/12/27 03:38 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/08 18:27 •

Gebelik testleri idrarda ve kanda gebelik testi olmak üzere iki çeşittir. Günümüzde idrarla yapılan gebelik testleri de son derece güvenilir sonuçlar vermektedir. İdrarla yapılan gebelik testlerine size en yakın eczaneden ulaşabilirsiniz. Gebelik testi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalara aşağıdaki yazımızda ulaşabilirsiniz.

İdrarda Gebelik Testi Yapacaklara Öneriler

İdrarda Gebelik Testi Yapacaklara Öneriler

Kanda gebelik testi sadece gebelik varlığını değil aynı zamanda gebelik varsa kaçıncı haftada olduğu, dış gebelik gibi bir sıkıntı olup olmadığı hakkında daha detaylı bilgi verir. Ancak hastane veya sağlık kuruluşuna kanda gebelik testi yaptırmak için gitmeye çekinen, vakti olmayan veya ulaşamayan kadınlar için idrarda gebelik testlerini öneriyoruz. Evde rahatça kullanılan idrarda gebelik testi yapacaklara Tahlil.com olarak bazı önerilerimiz var.

Kanda yapılan Beta HCG gebelik testleri idrar testlerine göre daha güvenilirdir ve kesin sonuç verir. İdrarda gebelik testleri kişisel olarak yapılır ve yapan kişinin bu konuda bilgisiz olması üzerine yanlış yapılabilir veya sonucunun değerlendirmesinde hata olabilir. Bu yüzden idrarda yapılan gebelik testleriyle ilgili önerilerimizi göz önünde bulundurun.

  1. Gebelik testleri Beta HCG hormonunun miktarına bakarak gebeliği tespit eder. Gebe bir kadında salgılanan HCG hormonu sabaha kadar daha fazla salgılanıp idrara geçeceği için idrarla gebelik testlerinin tercihen sabah yeni uyanınca ilk idrarla yapılması önerilir.
  2. Test sonucunun daha sağlıklı değerlendirilmesi için bir gece önceden aşırı sıvı tüketilmemelidir. Buna su da dahildir. Bu durumda idrar çok sıvılaşacaktır ve sağlıklı sonuçlar elde edilmesinde az da olsa engel ortaya çıkabilmektedir.
  3. İdrarla yapılacak gebelik testini gerçekleştirmeden önce testin içinden çıkan kullanma kılavuzu dikkatle iyice anlaşılana kadar okunmalıdır. Tıpkı eczaneden alınan bir ilacın içeriğini, kullanım şeklini okuyormuş gibi dikkatlice okunmalı ve yönergelere göre test yapılmalıdır.
  4. İdrar testinin değerlendirilmesi için kılavuzda belirtilen sürelere uyulmalıdır. Testin yapılışı, test materyalini idrarla temas ettirdikten sonraki bekleme süresi firmalara, testlerin markalarına göre değişiklik gösterebilir.
  5. İdrar testi değerlendirilirken bazı kadınlar aşırı heyecan nedeniyle sonuçları incelerken hatalı gözlemlerde bulunabilmektedir. Bu da olmayan hamileliği var sanmalarına veya tam tersine sebep olabilir. Bu nedenle mümkün ise testin sonucunu değerlendirirken yanınızda destek alabileceğiniz bir yakınınızın da bulunmasını öneriyoruz.
     

Gebelik testi konusuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki yazılarımıza ulaşabilirsiniz.

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Gebelik Testinin Çizgileri Ne Anlama Gelir?

Gebelik Testlerinin Fiyatları Ne Kadardır?

Beta HCG: Gebelik Haftasına Göre Beta HCG Değerleri

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?