Su İçmek Nasıl Alışkanlık Haline Getirilir?

Yayın Tarihi : 2018/05/11 10:09 • Güncelleme Tarihi : 2021/01/25 01:07 •
Su; vücudun büyük bir kısmını oluşturur ve günlük dışarıdan alınması gerekir.
Su İçmek Nasıl Alışkanlık Haline Getirilir?

Su; vücudun büyük bir kısmını oluşturur ve günlük olarak dışarıdan alınması gerekir. Gün içerisinde içilen çay, kahve gibi içecekler vücudun sıvı ihtiyacını karşılar ancak; su ihtiyacını karşılamaz. Bu sebeple çay, kahve yanında su ihtiyacı da karşılanmalıdır.

Su İçmek Nasıl Alışkanlık Haline Getirilebilir?

Vücudun su ihtiyacı herkesin bildiği ancak herkesin aksattığı bir konudur. Çünkü insanlar genelde su ihtiyacı hissetmezler ve hissetmedikleri sürece de akıllarına su içmek gelmez. Yani devamlı su içme alışkanlığı edinilmemiştir. Ancak su içme işi bir rutine dönüştürülürse, bu alışkanlık kazanılmış olur. Peki su içmek nasıl alışkanlık haline getirilebilir?

Her iki bardak çayın arasında bir bardak su içmektir. Bu sayede; çayın dişlerde bıraktığı lekeler temizlendiği gibi, su ihtiyacı da karşılanmış olur.

Her tuvalete çıktıktan sonra bir bardak su içilebilir. Bu sayede hem devamlı su içtiğinizden vücutta su sirkülasyonu sağlanmış olur, hem de idrarla kaybedilen su yeniden vücuda kazandırılmış olur.

Her yemekten önce bir bardak, her öğün arasında iki bardak su içme hedefi konabilir. Bu sayede hem yemeğin sindirimi kolaylaşır. Hem de mide su ile dolduğundan aşırı yemek yemekten kaçınılmış olur. Ayrıca vücuda ihtiyacı olan su sağlanmış olur. 

Her gün litrelik şişe doldurularak hedef konabilir. Böylece hem her gün ne kadar su içtiğinizi bilirsiniz hem de düzenli olarak su tüketmiş olursunuz.

Su Nasıl Vücuda Yararlı Hale Getirilir?

Her işte olduğu gibi, su içmede de bir adap vardır. Bu adap, vücudun sudan maksimum faydalanması için gereklidir. 

Su oturarak veya vücudu hafifçe eğerek içilmelidir. Bu sayede önce ağızda yeterince ıslanma sağlanır, midenin hazırlanmasına fırsat verilir. Ayakta içildiğinde, su, midede bir işleme tabi tutulamadan direk ince bağırsağa iner ve midede hazırlık olmadığından, yeterince emilememiş ve kullanılamamış olur. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?