İkiz Gebelikte Beslenme

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/07 08:19 •

Gebelikte beslenme; anne ve bebek sağlığı açısından çok önemlidir

İkiz Gebelikte Beslenme

Gebelikte beslenme; anne ve bebek sağlığı açısından çok önemlidir. Gebelikte aşırı beslenmenin bebeğe faydası olmadığı gibi; annede aşırı kilo artışına sebep olur ve hantal bir gebelik yaşanır.

Gebelikte; anne normal beslenmesinin üzerine sadece 3 kaşık fazla yediğinde, bebeğin gıda ihtiyacını karşılamış olur. İkiz gebelikte ise; 5 kaşık fazla yenen yemek, bebeğin ihtiyaçlarını karşılar ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirilir.

Bebek ve Anne Beslenmesi Arasında Bağlantı

Bebek, besin ihtiyacını anneden karşılar. Ancak, annenin günlük yediğinden değil; annenin depolarından kullanır. Bu sebeple anne adayının her öğünde çok fazla yemek yemesi gerekmez. İkiz gebeliklerde de bu durum aynen böyledir. Bu sebeple tek gebelikte ne varsa, ikiz gebeliklerde de aynı durumlar geçerlidir.

Anne adayı beslenmesinden çok yemekten ziyade, kaliteli yemek peşinde olmalıdır. Yani vitamin ve mineral bakımından zengin beslenmelidir. Özellikle bebek veya bebeklerin kemik gelişimini desteklemek için kalsiyum, beyin gelişimini desteklemek için folik asit, kan yapımını desteklemek için demir tüketimini ihmal etmemelidir. 

Ayrıca anne adayı kendi sağlığı için de yediği besinlere dikkat etmelidir. Öncelikle aşırı kilo almamalıdır. Özellikle ikiz gebeliklerde, zaten bebeklerin ağırlığının yanında, bir de annenin fazla kiloları eklenirse sağlık problemleri meydana gelebilir ve hatta doğum sonrası da bu problemler kalıcı olabilir.

Bu problemlerin başında; karın ve bacak derisi yırtıkları gelir. 

Diğer bir büyük problem; hemoroiddir. Vücutta yağ oranı fazla olduğunda bağırsaklar sıkışır ve bir kısmı meme oluşturarak dışarı çıkar ki bu hastalığa hemoroid denir. Hemoroidler, doğum sonrası da kalıcı olabilir.  

Bir problem ise, bebeklerin düşük kiloda olmasıdır. Anne aşırı ve sağlıksız beslendiğinde, bebekleri yeterince beslenemez ve düşük kiloda kalabilirler.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?