İlginç Bir Olgu: Bağırsakta Bulunan Böcek Larvaları

Yayın Tarihi : 2017/04/04 11:50 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/12 12:54 •

Geçtiğimiz zamanda kaydedilen bir vak'ada ishal ve kusma şikayetiyle giden çocuğun bağırsaklarında böcek (kınkanatlı) larvalarına rastlanmıştır.

İlginç Bir Olgu: Bağırsakta Bulunan Böcek Larvaları

Geçtiğimiz zamanda kaydedilen bir vak'ada ishal ve kusma şikayetiyle giden çocuğun bağırsaklarında böcek (kınkanatlı) larvalarına rastlanmıştır. Genellikle sindirim yoluna giren böceklerin özellikle mide ve bağırsak alanında hiç yaşayamadan öldüğü bilinse de bu durum bazı durumlarda böcek yavrularının bağırsak ortamında birkaç güne kadar yaşayabildiğini göstermektedir. Bu durum tedavisi uygun ilaçlarla sağlanabilmektedir.

Böcekler Nasıl Çoğalır?

Böceklerin çoğu yumurtlayarak çoğalırlar. Bağırsak kurtları için de bu durum geçerlidir. Bu böcekler öncelikle kendi yaşayabilecekleri ortamlara yerleşirler. Eğer bu alanda barınma ve beslenme ihtiyaçlarını yeteri kadar giderebilirlerse, artık üremeye hazırlar demektir. Böcekler bir seferde onlarca yumurta bırakabilirler. Bu yumurtalar da yine uygun şartlarda büyüyebilirlerse yumurtadan canlı yavru olarak çıkarlar ve yaşamaya, üremeye devam ederler. Bu kadar kolay üreyen canlılar, çoğu zaman mikroskobik veya çok küçük canlılardır. Dolayısıyla iyi yıkanmayan sebzelerle, iyi pişmeyen et ürünleriyle kolaylıkla ve canlı olarak insan vücuduna girerek buralarda yaşamlarına devam edebilirler. Bu sebeplerle kontrollü ve sağlıklı beslenmek son derece önemlidir.

Sağlıklı Beslenme Unsurları Nelerdir?

Sağlıklı beslenmek; doğru gıdaları, doğru zamanda ve doğru şekilde tüketmekle ortaya çıkar. Doğru beslenmekte en önemli besin içeriklerinden biri de meyve ve sebze tüketimidir. Meyve ve sebzeler toprakta yetişir. Bu yetişme esnasında o alanın doğal habitatına maruz kalırlar ki; bu habitat aynı zamanda meyve ve sebzenin yetişmesi için de gereklidir. Örneğin toprak solucanı toprağı havalandırır ve meyve ve sebzelerin sağlıklı büyümesini katkı sağlar.

Dolayısıyla bu böceklerden bir kısmının meyve ve sebzelere yapışmış şekilde evimize kadar gelmesi de kaçınılmaz bir neticedir. Bu sebepledir ki; yenilen her besinin temizliğinden emin olmak gerekir. Temizlik suyuna sirke gibi asidik içerikler koymak da, bu canlıların daha kolay yok edilmesini ve gıdanın temizlenmesini sağlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?