Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/03/09 02:22 • Güncelleme Tarihi : 2018/03/09 02:22 •
Kabak çekirdeği kabak bitkisinin çekirdeğinin çıkarılmasıylaelde edilir
Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Kabak çekirdeği kabak bitkisinin çekirdeğinin çıkarılmasıylaelde edilir. Kabak çekirdeği kurutulup ay çekirdeği gibi çitlenerek tüketilir.Her gün bir avuç kabak çekirdeği tüketmek oldukça yararlıdır. Hem fiziksel hemde ruhsal olarak yararları saymakla bitmeyen kabak çekirdeğinin içinde birçokyararlı besin maddesi bulunur. Bunlardan en önemlileri çinko, magnezyum, bakır,demir mineralleri ve omega-3 yağıdır.

Kalp-damar sağlığını korur:

Kabak çekirdeği, içerdiği magnezyum kan damarlarınındaralmasını önler ve kalbin gücünü arttırır. Yüksek tansiyona karşı koruyucuetki yapar. İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde damarlara ve kalbe zarar vermez,günlük normal miktarda tüketildiğinde kalp krizi riskini önler. İçerdiği omega-3sayesinde yüksek kolesterolü ve damar tıkanıklıklarını önler. Kalpteki ritimbozuklukları için koruyucudur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir:

Kabak çekirdeği antioksidan özelliği ile vücudu korur.Toksik yani zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır. Bağışıklık sisteminikorur, mikroplara karşı kalkan oluşturur. Erkeklerde görülen prostat kanseribaşta olmak üzere birçok kanseri önler. İçerdiği çinko sayesinde vücuda dirençverirken daha sağlıklı ve güçlü bir kalbe, damarlara, dişlere, kemiklere, gözlereve cilde sahip olmamızı sağlar. Çinkonun en büyük etkisi bağışıklık sisteminigüçlendirmektir ve kabak çekirdeği büyük oranda çinko içerir. Cinselfonksiyonları arttırıcı etki yapar.

Şeker hastalığını kontrol altında tutmaya yardımcı olur::

Kabak çekirdeği kan damarlarındaki yağlanmayı önleyip kanınakışkanlığını arttırır. Pankreastan salgılanan insülin hormonu, kan şekerimizidüşürür ve dengeler. Şeker hastalarında bu hormon eksiktir. Kabak çekirdeğinininsülin hormonunu dengeleyici etkisi vardır. Diğer birçok yağlı yiyeceğe göredoğal ve sağlıklı yağlar içerir. Tüm organları ve sistemleri korur.

Uyku düzeninde ve dinlenmede önemi büyüktür:

Kabak çekirdeği içerdiği çinko sayesinde kaliteli uykuuyumayı sağlar. Düzenli tüketimde uyku sorunlarını önleyerek uykuyu düzenesokar. Daha iyi dinlenmeyi sağlar. Salgılattırdığı hormonlar sayesinde hemfiziksel hem ruhsal olarak kişiyi rahatlatır. Depresyonu önleyici etki yapar.Hafızanın güçlenmesini sağlar. Yara iyileşmesini ve uyku sırasında büyümeyihızlandırır.

Kabak çekirdeğini düzenli olarak her gün bir avuç olacakşekilde tüketebilirsiniz. Bu miktar fazlaya kaçarsa yüksek kalorili bir besinolduğu için kilo aldırabilir. İçerdiği yüksek protein oranıyla özelliklesporcularda düzenli kullanımda kasların gelişimini olumlu etkiler. Gereklibesin maddelerini ve proteini sağlayıp uzun süre tok tuttuğu için de kilovermeye yardımcı olur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?