Kabak Yemenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/07/07 17:41 • Güncelleme Tarihi : 2018/07/07 17:41 •
Kabak ülkemizde birçok yerde yetişen tohumlu meyvelerdenbiridir
Kabak Yemenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kabak ülkemizde birçok yerde yetişen tohumlu meyvelerdenbiridir. Ülkemizde genellikle pişirilerek yemeği yapıp yenilir. Farklıyemeklerin içine konulur. Bal kabağını şekerle pişirerek kabak tatlısı dayapılır.

Kabak yaz mevsimi meyvelerinden biridir. İçerdiği kalorimiktarı oldukça azdır. Bu sebeple tam bir diyet besinidir. Kabağın zenginiçeriğinde A, C, E ve K vitaminleri, karoten alfa ve beta, magnezyum, demir,bakır, potasyum gibi birçok mineral de bulunur. Kabağın içerdiği lifler,vitaminler, mineraller ve diğer maddeler sağlığa oldukça faydalıdır. Zayıflamakiçin uygun bir besin olan kabak, diyet listelerinde de sık sık yerini alır.

Kabak Yemenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kabak kilo vermeye yardımcı olma, kanseri önleme, kalpsağlığını koruma, kemikleri güçlendirme, gözleri koruma ve bağışıklığıgüçlendirme gibi birçok yararlı özelliğe sahiptir.

Kabak içerdiği A-C vitaminleri ve beta karoten maddesisayesinde güçlü bir antioksidandır. Vücutta zararlı olan atık maddelerinbirçoğu toksin diye adlandırılır. Kabak antioksidan özelliğiyle bu toksinlerivücut dışına atarak vücudu arındırır. Aslında kabak tam bir detoks besinidir. Buözelliği sayesinde hücreleri kansere karşı korur.

Kabak kalp sağlığını koruyan bir besindir. Az miktarda yağiçerir. Kolesterolü dengeler. Kalbi ve damarları yüksek kolesterolden koruyarakkanın vücutta rahat dolaşmasını sağlar. Bu sayede kanın pıhtı oluşturduğu kalpkrizi, felç, inme gibi hastalıklara karşı düzenli kabak tüketimi koruyucu etkisağlar.

Kabak cilt için büyük faydalara sahiptir. İçerdiği vitaminve mineraller sayesinde yaşlanmayı geciktirir. Cildin elastikliğini vesıkılığını korumasını sağlar. Güneşin yaydığı UV ışınlar yüzünden cildin aldığızararları iyileştirmeyi sağlar. Düzenli kabak tüketmek, yaşlanmaya bağlı oluşankırışıklıkları büyük ölçüde engeller. Cilde sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Kabak içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saçlara daiyi gelir. Koparak dökülmeleri azaltır. Saçların daha az kırılgan ve daha güçlüolmasını sağlar. Saçlara ve tırnaklara parlaklık ve güçlülük verir.

Magnezyum ve potasyum mineralleri yönünden zengin olankabak, vücutta yağ ve şeker dengesini sürdürerek kilo kontrolü sağlar. Yüksekolan kolesterolü düşürür. Diyabet hastaları için de kandaki şeker dengesinisağlar. Sporcular için de iyi bir besindir. İçerdiği potasyum sayesinde dolaşımsistemini ve kasları güçlendirir.

Bol miktarda C vitamini içeren kabak, vücudu grip, soğukalgınlığı ve alerji hastalıklara karşı korur. İyileşmeyi hızlandırır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?