Kadınlarda Cinsel İşlev Bozuklukları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/16 12:40 •

Cinsel işlev bozukluğu; cinsel işlevin istek, uyarılma ve orgazm aşamalarından biri yada daha fazlasında bozulmayla ortaya çıkan durumlardır.

Kadınlarda Cinsel İşlev Bozuklukları Nelerdir?

Cinsel işlev bozukluğu; cinsel işlevin istek, uyarılma ve orgazm aşamalarından biri yada daha fazlasında bozulmayla ortaya çıkan durumlardır. Kadında görülen cinsel işlev bozukluklarını 5 grupta toplayabiliriz:

1-Azalmış cinsel istek bozukluğu,
2.Cinsel uyarılma bozukluğu,
3.Orgazm bozukluğu,
4.Cinsel Ağrı Bozuklukları,
5-Disparoni (ağrılı ilişki).

Kadınlarda Cinsel İşlev Bozuklukları Neden Olur?

Aslında kadında cinsel işlev bozukluklarının çoğu aynı temele dayanır. Orgazm olayı eğer kadında olmuyorsa bunu takiben; vajinal kuruluk, isteksizlik, uyarılamama, cinsel ilişki sonrası ağrı ve kanamalar ortaya çıkar.

Çünkü orgazmla birlikte; vajinal ıslaklık sağlanması için meni salınır. Bu meni, vajinanın kaygan bir ortam oluşturmasını sağlar. Bu meni salgısıyla beraber, vajinal kaslar gevşer. Vajinal kasların gevşemesi hem de meninin oluşması, pen*s temasını rahatlatır. Yani pen*s hareketlerinde vajinada ortam kaygan olduğu için; tahriş, kanama, ağrı meydana gelmez. Bu durumda cinsel isteksizlik yaratan durumların çoğu ortadan kalkmış olur. dolayısıyla isteksizlik de ortadan kalkar ve artık kadında cinsel birliktelik için istekli olur.

Kadınlarda cinsel isteksizliğin bir diğer sebebi de ön sevişme kısmının atlanıyor olmasıdır. Kadınlar hemen orgazm olamazlar. Öncelikle cinsel olarak orgazm ortamı oluşturulmuş olması gerekir. Bu sebeple erkek partnerin öncesinde hassas dokunuşlar, güzel sözlerle yaklaşması gerekir. Bu durum kadında meni salgısını artırır dolayısıyla cinselliğe bağlı kötü durumlar ortadan kalkmış olur.

Doğru bir cinsellik şüphesiz her iki partner için de pek çok olumlu yöne sahiptir. Ancak bunların yaşanabilmesi için cinselliğin doğru şekilde yönetilmesi gerekir.

Doğru cinsellikte;

Partnerlerin istekli olması,

Düzenli bir cinsel hayatın olması,

Partnerlerin karşılıklı birbirinin ihtiyaçlarına ve isteklerine duyarlı olması,

Arada duygusal bağ kurulması,

Hatalara karşı açık ve net olunması gibi hususlar sağlanırsa, keyifli cinsel birliktelikler ortaya çıkar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
j**************** :

Sevgilim eliyle vajina bölgesine girdi. Yuvarlak bisi vardı onu sıkmaya başladı sevgilimin spermi küçük boşalmadı iç çamaşırımı değiştirirken griyimsi gibi bişi vardı sizce bakirem bozulmuşmu ve hamile miyim ?


Cevap:

Bir kadın doğum uzmanı tarafından yapılacak muayene sonucu bakireliğinizin bozulup bozulmadığını anlarsınız.

m****** :

Merhabalar Kız Arkadaşımla ilişkiye girdik kız olduğu için içine girmedim ama boşaldığımda iç çamaşırına biraz gelmiş hamilemidir aklıma takılıp duruyo yardım edermisiniz


Cevap:

Kıyafet üzerinden ilişkilerde gebelik görülmez.

e***** :

1 yıllık evliyim ilişkde sorun yaşıyorum boşalamama sorunu çok nadir oluyo bunun sebebi nedir ne olur yardım edin bana ilişkiye girdigimde yumurtalıklarım çok agrıdı ilk defa oluyor bu sebebi nedir


Cevap:

Birtakım tahliller yapılmasına gerek olabilir.Tercihen bir kadın doğum uzmanına başvurunuz.

?