Kalıcı Parfümün Sırları

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2020/12/06 17:45 •
Parfüm; kadın, erkek herkesin çok sık kullandığı kozmetik bir üründür. Parfümün kokusunu uzun süre hissetmek isteriz.
Kalıcı Parfümün Sırları

Parfüm; kadın, erkek herkesin çok sık kullandığı kozmetik bir üründür. Parfümün kokusunu uzun süre hissetmek isteriz.

Parfüm Hangi Şartlarda Saklanmalıdır?

Parfüm, saklama koşulları çok önemlidir. Nasıl ki, besinleri küflenmemesi için kuru ve soğuk ortamda tutmak gerekiyorsa, parfümlerin de korunmak için özel bir ortama ihtiyaçları vardır. 

Parfümün kokusunun canlı kalabilmesi için; kuru ve karanlık ortamda saklanması gerekir. 

Soğuk yerde tutmak kokunun uçmasını sağlar. 

Parfüm Kokusu Tende Nasıl Kalır?

Tende kalıcılık sağlamak için; banyo yaptıktan sonra vücuda krem, nemlendirici sürüp, üzerine parfüm sıkılmalıdır. Çünkü biz parfümü gaz formunda görsek de, bulunduğu kabın içinde sıvı formdadır. Uç kısmında bulunan mini gözenekler sayesinde damlacıklar olarak havaya yayılır. Parfümü sıkacağınız bölgenin nemli olmasını sağlarsanız, parfüm tanecikleri bu nemli bölgeye daha kolay tutunur ve bu tutunma sayesinde kolaylıkla kalıcılık sağlar. 

Ayrıca nabzımızı hissettiğimiz, bilek, boyun kısımlarına uygulamak da, uzun süre parfüm kokmamızı sağlar. Nabız her attığında deri bölgesinde hafif bir titreşim meydana getirir. Işte bu titreşimler sayesinde parfüm kokusu sıklıkla hissedilir. Ancak bu uygulamada dikkatli olmak gerekir. Parfüm netice itibariyle kimyasal bir sıvıdır. Ten üzerine direk uygulandığında özellikle alerjik vücutlar için oldukça tehlikeli olabilir. Bu kişilerde öncelikle parfüm sıkılan bölgede kızarıklıklar, deri döküntüleri meydana gelir. Eğer buna rağmen bölgeye parfüm teması devam ederse kalıcı renk değişiklikleri dahi meydana gelebilir. Bu sebepe hiç bir deri hassasiyeti meydana gelmese dahi, gün sonunda mutlaka parfüm teması olan bölgeler su ile iyice temizlenmelidir. 

Tabii ki kullanılan parfümün kalitesi de, kalıcılık için çok önemlidir. Doğru koşullarda hazırlanmayan parfüm ne yaparsanız yapın, kalıcı olmayacaktır. Ayrıca yanlış hazırlanmış parfümlerde kalitesiz malzeme kullanımı daha sık görüldüğünden, bu parfümlerin cilt hastalıklarına daha çok yol açtığı da bilinmektedir. 



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?