Kalpte Ritim Bozukluğu

Yayın Tarihi : 2016/03/24 15:54 • Güncelleme Tarihi : 2016/03/24 15:54 •
 Kalp ritim bozukluğu kalbin çok hızlı atması ya da çokyavaş atması veya düzensiz atması gibi durumlarda meydana gelir
Kalpte Ritim Bozukluğu

 

Kalp ritim bozukluğu kalbin çok hızlı atması ya da çokyavaş atması veya düzensiz atması gibi durumlarda meydana gelir. Kalpritim bozukluğunda kalbin elektriksel ritminde bir düzensizlik vardır. Ritimbozukluğu her yaşta ortaya çıkabilir ve çoğu kez ciddi sorunlara yolaçmazlar.

 

Ritim bozukluklarının bazı türleri,kalbin yapısal sorunlarıyla bir araya geldiğinde ani ölüm sebebi deolabilmektedir. Ritim bozukluğufark edilmesi zor olmayan belirtiler ile kendini gösterir. Göğüs ağrısı, nefesdarlığı, baş dönmesi, bayılma, hızlı veya yavaş kalp atışlarıbelirtilerindendir.Kalpyetmezliği veya kalp büyümesi, anemi, aşırı alkol tüketimi, sigara içmek,akciğer hastalıkları, stres ve gebelik de anormal kalp atışlarına sebep olur.

 

Çoğu ritim bozuklukları zararsız olarak kabul edilir vetedavi gerektirmez. Ancak ritim bozukluğu hayatı tehdit ediyorsa tedavigereklidir. Burada öncelikle istirahat, sakinleştirme gibi geneltedbirlerin alınması ve bunlar yeterli olamıyorsa ilaç tedavisinin uygulanmasıönerilmektedir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?