Kefirin Faydalarını Biliyor musunuz?

Yayın Tarihi : 2015/11/30 22:02 • Güncelleme Tarihi : 2021/03/06 18:43 •
Kefir, bağışıklık sistemini güçlendiricidir
Kefirin Faydalarını Biliyor musunuz?

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Ev yapımı kefirin faydaları saymakla bitmiyor. Düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Sindirimi kolaylaştırıyor. Tansiyonu düzenliyor ve kalbe iyi geliyor. Alerjiye, astıma, aknelere, egzamaya iyi geliyor. 

Ayrıca kansere yol açan tümörlere iyi geliyor ve önlemede yardımcı oluyor. Stresi azaltıyor ve sakinleştiriyor. İshale, kabızlığa ve kansızlığa da iyi geliyor. İçerdiği kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirmekte ve kas kramplarını azaltıcı yönü de faydaları arasında.  

Kefir, bağışıklık sistemini güçlendiricidir. Ayrıca bağırsak dostudur. O nedenle gaz oluşumunu engeller. Kabızlığı giderir. Bağışıklık güçlendirdiği için de hastalıklardan korur. Bu şekilde kışı çok daha sağlıklı geçirebilirsiniz. Ayrıca sağladığı vitamin desteği de cabasıdır. 

Ayrıca midede uzun süre kaldığından kaliteli bir tokluk hissi oluşturur ve zayıflamaya yardımcıdır. Bu sebeple diyetlerin de vazgeçilmezidir. 

Kefir Neden Faydalıdır?

Süt ve süt ürünleri öncelikle kalsiyum zenginidir. Bu yönüyle kemikler için oldukça önemli besinlerdir. Ancak kefirin faydaları sadece süt ürünü olmasından değil, özellikle probiyotik olmasındandır.

İnsan bağırsağında faydalı pek çok bakteri yaşar. Bu bakterilerin başlıca görevi B ve K vitaminlerini sindirmektir. Şayet siz vücudunuzda bu bakterilere iyi bakarsanız, bu bakteriler de üzerine düşen görevi yapacak ve sindirim sisteminizi aktif şekilde çalıştıracaktır. 

Kefir, kuvvetli bir bağışıklık artırıcıdır. Sindirim sistemi düzenli çalışan insan, tüm besinlerden maksimum fayda sağlar. Haliyle boşaltım atıkları da o derece kaliteli olur. Yani; tükettiği besinlerdeki tüm faydalı materyalleri alırken, tüm zararlı materyalleri de vücudundan uzaklaşır. Böylece hastalıklardan korunma oranını da maksimuma çıkarmış olur.

Kefir Hangi Sıklıkta Tüketilmelidir?

Kefirin günlük tüketiminde hiç bir mahsur yoktur. Ayrıca bebeklik döneminden itibaren de tüketilebilir. Çocukların fiziksel ve bilişsel gelişimi için oldukça destekleyici ve faydalı bir besindir.



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?