Kendi Kendinize Konuşun!

Yayın Tarihi : 2015/11/17 13:29 • Güncelleme Tarihi : 2021/11/30 14:06 •

Kendinizi arada sırada kendinizle konuşurken yakalıyor musunuz? Bu durum aslında sandığınız kadar kötü bir durum değil hatta sağlıklı bir durum.

Kendi Kendinize Konuşun!

Kendinizi arada sırada kendinizle konuşurken yakalıyor musunuz? Bu durum aslında sandığınız kadar kötü bir durum değil. Uzmanlar bazı durumlarda ve belirli boyutlara kadar kişinin kendisi ile sesli olarak konuşmasında bir sorun olmadığını aksine kişiyi psikolojik olarak rahatlatabileceğini söylüyor.

Herkes Kendiyle Konuşur mu?

Kendi kendine konuşma genelde bir hastalık gibi algılanır. Ancak itiraf etmek gerekir ki; zaman zaman her insan yanlız kaldığında bir miktar kendiyle konuşur. Bazen sinirlendiğinde, bazen üzüldüğünde, bazen kırıldığında, bazen başardığında, bazen değerli hissettiğinde… Bu son derece insani bir durumdur ve kimseyi hasta yapmaz. 

Ancak her insan bu şekilde rahatlamaz. Bazıları resim çizerek, bazıları müzik çalarak, bazıları şarkı söyleyerek, bazıları bir iki satır yazarak rahatlar. Bu durumlar ne kadar insani ise, kendi kendine konuşmak da o kadar insani bir durumdur.

Kendi Kendine Konuşma Ne Zaman Tehlikelidir?

Kişi kendiyle devamlı konuştuğunda, artık kimseyle muhabbet etmek istemediğinde kendi kendine konuşma tehlike arz etmeye başlar. Önceleri kişi, anlamsızca kendini, kimse olmadığı halde konuşurken bulur ve bu duruma şaşırır. Ancak bu durumun yaşanma sıklığı arttıkça artık şaşırmaz ve bi zaman sonra zevk almaya ve bunu bilerek yapmaya başlar. İşte bu zamanda artık tehlike başlamış demektir.

İnsan Neden Kendi Kendine Konuşur?

Kişi, genel olarak bir bunalımın eşiğinde bu duruma yakalanır. “Konuşsam da kimse beni anlamayacak” hissi geldikten sonraki aşamadır çoğu zaman. Özellikle yaşlılarda bu durum sık görülür. Yakın arkadaşlarını kaybetmiş, devamlı olarak kendi neslinden sonraki kişilerle bir araya gelen ve anlaşılmadığını düşünen yaşlılardır bu kişiler. Yada nörolojik hastalıklar da bu durumun sebebi olabilir. 

Kendi kendine konuştuğunuzu fark ettiğinizde ve bu iş artık kontrolünüzden çıktığında çekinmeden doktora başvurmanız, ilerlemeden iyileşmenizde en önemli unsurdur. 


 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?