Kışın Çocukların Okulda Karşılaşabileceği Tehlikeler Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2015/11/04 01:46 • Güncelleme Tarihi : 2015/11/04 01:46 •
Kışı iyice hissetmeye başladığımız şu günlerde gerekhastalıklar olsun gerekse kazalar olsun tehlikeler gittikçe artıyor
Kışın Çocukların Okulda Karşılaşabileceği Tehlikeler Nelerdir?

Kışı iyice hissetmeye başladığımız şu günlerde gerekhastalıklar olsun gerekse kazalar olsun tehlikeler gittikçe artıyor. Budurumdan da en çok çocuklar etkileniyor. Kış aylarında sıklıkla meydana gelen kazalarınnedeni soğuk ve yağışlı havaların sebep olduğu kayganlaşan zemindir.

Zeminin kayganlaşması çocukların düşmesine, kol vebacaklarda kırıklara, çatlaklara ve kafa yaralanmalarına sebep oluyor. Budurumu engellemek için ayakkabılar lastik ve tırtıklı yapıda olmalı, dikkatlive küçük adımlarla yürümeli, yürürken de eller cepte olmamalı ve serbestbırakılmalıdır.   

Çocukların okulda koşup oynarken yaşadıkları yaralanmalardaoldukça fazla görülüyor. Teneffüslerde koşup oynarken, merdivenlerdeninerken  burkulma, dirsek çatlakları sıkgörülen kazalardan. Böyle durumlarda o bölgeyi hareket ettirmemek ve sağlıkkuruluşuna gitmek gerekebiliyor. Okullarda dolap devrilmesi, masa ve sıralarınköşelerinin sivri olması nedeniyle yaralanmalar görülebiliyor. Tuvaletlerdekive koridorlardaki dolapların sabitlenmesi, çocukların geçtiği alanlardayaralanmaya neden olabilecek materyallerin bulunmaması gerekiyor. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?