Klimalar Hastalık Saçıyor. Lejyonelle Hastalığına Dikkat?

Yayın Tarihi : 2017/07/25 12:49 • Güncelleme Tarihi : 2017/07/25 12:49 •
Sıcak havalarda kurtarıcımız olan klimalar tahmin ettiğimizden daha tehlikeli olabilir
Klimalar Hastalık Saçıyor. Lejyonelle Hastalığına Dikkat?

Sıcak havalarda kurtarıcımız olan klimalar tahmin ettiğimizden daha tehlikeli olabilir.Kas ağrılarına sebep olan klimaların daha önemli  tehlikeleri de mevcut.Bunlardan en önemlisi Lejyonella hastalığıdır.


Lejyonella hastalığı ilk olarak 1976 yılında Philadelphia'da Amerikan Lejyon Kongresi sırasında katılımcıların rahatsızlanmasıyla ortaya çıkmıştır.Bu rahatsızlığa sebep olanın bir bakteri türü olduğu belirlenmiştir.
Lejyonella hastalığının en belirgin klinik bulgusu pnömonidir. Maruz kalındıktan sonra 2-10 gün içinde klinik tablo ortaya çıkmaktadır. 
Belirtiler:Ateş,halsizlik,ishal,iştahsızlık,öksürük,bulantı,kusma olarak sıralanabilir.
Bu belirtilerin doğrultusunda kalp yetmezliği,ritm bozukluğu,böbrek yetmezliği akut dolaşım yetmezliği ve ölüme sebep olabilen ciddi komplikasyonlar gelişebilmektedir.
Enfeksiyon ; su sistemleri,duş başlıkları,sıcak su depolarından,soğutuculardan direk temasla kişiye geçebilmektedir.Fakat günümüzde klimaların temizlenmemiş filtrelerinden bu bakterinin kişilere bulaşması sık rastlanmaktadır.Bu yüzden klimaların bakım ve temizliği daha da önem kazanmaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?