Kontak Lens Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yayın Tarihi : 2016/07/29 19:31 • Güncelleme Tarihi : 2016/07/29 19:31 •
Kontak lens kullanımı gözbozukluğu yaşayan ve gözlük kullanmaktan kaçınan pek çok kişinin imdadınayetişmiş medikal bir üründür
Kontak Lens Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kontak lens kullanımı gözbozukluğu yaşayan ve gözlük kullanmaktan kaçınan pek çok kişinin imdadınayetişmiş medikal bir üründür. Doktor önerisi ve tavsiyesi ile kullanılan kontaklensler kişilerin göz sağlığına zarar vermez ve var olan göz kusurlarının telafisindeetkili bir yöntemdir. Ancak kontak lens kullanımında dikkat edilecek hususlarınhiçbir zaman ihmal edilmemesi oldukça önemli bir noktadır.

Kontak lenskullanmaya karar veren kişiler öncelikli olarak göz doktorlarına giderekgözlerinin bu lenslerin kullanımı için uygun olup olmadığını teyit ettirmelerigerekir. Sonraki aşama kontak lenslerin numaralarının belirlenmesidir.

Gözkusurunuza bağlı olarak kullanacağınız kontak lenslerin özelliklerini ayrıntılıolarak belirlendikten sonra  denetimi ve üretiminde güvence verenkontak lens markalarını araştırmaya geliyor. 

Göz doktorunuz ve optikçiniz ilebirlikte belirlediğiniz kontak lens markasının size en uygun ürününü alırkenmutlaka nasıl kullanılacağı hakkında da sözlü bilgi alın. Kontak lensler yineuygun solüsyonlar ile kullanılmalıdır. 

Göze kontak lensin yerleştirilmesi veçıkarılması sırasında mutlaka hijyen kurallarına uyulmalıdır. Kontak lensimuhafaza ettiğiniz solüsyonlar günlük olarak değiştirilmelidir. Kontak lenslerkesinlikle kullanım süresi dışında kullanılmamalıdır ve kişiye özel olmalıdır.

Gözünüze batan ve acıtan kontak lensler hemen çıkartılmalıdır. En önemli noktaise gözde kızarma, ağrı veya kuruluk hissi varsa mutlaka bir göz doktorunagidilerek gerekli incelemeler yaptırılmalıdır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?