Kurban Eti Pişirirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yayın Tarihi : 2018/08/15 18:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/15 18:00 •
Kurban etlerini pişirmede farklı yöntemler kullanılabilir
Kurban Eti Pişirirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kurban etlerini pişirmede farklı yöntemler kullanılabilir.Etleri sağlıklı tüketmek için pişirme yöntemi olarak; haşlama, fırınlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli. Kızartma ve kavurma gibi pişirme yöntemleri ise yağlı ve bol kalorili bir yaklaşım olacağı için sağlık yönünden tercih edilmemelidir.
Et, C ve E vitaminini içermediğinden sebzelerle birlikte pişirilmesi veya etlerin yanında C vitamininden zengin sebze veya salata tüketilmesi oldukça önemlidir. Eti mangalda pişirmek istiyorsanız; kömürleşecek şekilde kızartılmaması gerekir.
Kömürleşen etler her zaman kanser riski taşır. Ayrıca etin ateşe yakın olması B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açmaktadır.
Sebze ya da baklagil yemeklerini etle pişirmek istiyorsanız yağ ilave edilmemelidir. Özellikle katı yağlar, et yemeklerinde kullanılmamalıdır. Etin kendi yağıyla pişmesi sağlanmalıdır. 
Kurban Bayramı'nın geleneksel yemeği haline gelen kavurmanın içine tereyağı veya kuyruk/iç yağı eklemeden, kendi suyunda, kısık ateşte pişirme yapılmalıdır. Kavurma ve kırmızı et öğle öğününde tüketilmeli, akşam öğününde ise sebze, kuru baklagil gibi posa içeriği yüksek yemekler tercih edilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?