Kurban Etini C Vitamini ile Tüketin

Yayın Tarihi : 2018/08/16 23:10 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/12 12:40 •

Besinlerin emilimi; tüketildiklerinde içeriğindeki tüm materyallerin yani; vitamin, mineral, su, iyonların tamamının vücut tarafından kullanıma hazır hale gelmesidir.

Kurban Etini C Vitamini ile Tüketin

Et; protein ve demir açısından zengin bir besindir. Bu besinler tüketilirken; neyin eşlik ettiği çok önemlidir. Et ile beraber tüketilen C vitamini, demirin emilimini artırır. Bu sayede et tüketimi de amacına ulaşmış olur. Özellikle etin bol tüketildiği kurban bayramında; sofralarınızdan C vitamini yönünden zengin sebzeleri eksik etmeyin. 

Besinlerin Emilimi Nedir?

Besinlerin emilimi; tüketildiklerinde içeriğindeki tüm materyallerin yani; vitamin, mineral, su, iyonların tamamının vücut tarafından kullanıma hazır hale gelmesidir. Bunun sağlanması için; besinlerin tüketim şekli çok önemlidir. Özellikle neyin yanında ne yediğiniz bu unsuru belirler. Örneğin; A, D, E ve K vitaminleri, yağda çözünen vitaminlerdir. Bu vitaminlerin emiliminin sağlanması için yağa ihtiyaç vardır. Dolayısıyla salatalara ekleyeceğiniz bir miktar bitkisel yağ, o salatanın vücutta daha çok emilmesini sağlar. Çünkü bu vitaminlerin büyük çoğunluğu çiğ sebzelerde bulunur. Aynı şekilde demirin emiliminin güçlenmesi için de, yanında C vitamini tüketilmesi gerekir. Bu emilimi artıracaktır.

Ancak demirin yanında kalsiyum tüketmek de tam tersine, demirin emilimini azaltacak ve vücut ne kalsiyumdan ne de demirden faydalanabilecektir. C vitamini en çok yeşil sebzelerde bulunur. Bu sebeple bol limon eşliğinde hazırlayacağınız salataları, et yemekleriyle kombinlemek son derece etkin bir yöntemdir.

Aynı zamanda yeşillikler, lif açısından zengin besinlerdir. Yani sadece emilim için değil, kuvvetli bir sindirim yapabilmek için de, etin yanında salata yenmelidir. Et sindirilmesi zor ve vücudu yoran bir besindir. Ancak salata içinde bulunan lifler, midenin ve bağırsakların daha etkin şekilde kasılmasını sağlar ve sindirimi hem hızlandırır hem de kolaylaştırır. Salatanın bir diğer faydası da; tok tutma özelliğidir. İçinde bulunan lif ve su yoğunluğundan dolayı vücutta ağırlık yapmamakla birlikte, midede geniş bir yer tutar ve kişinin fazla yemek yemesini engeller.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?