Lazer Lok Tedavisi Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/06/30 13:18 • Güncelleme Tarihi : 2020/11/18 14:12 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Lazer lok; Amerika Osseoitengrasyon Derneği tarafından 2004 yılında en iyi buluş ödülüne layık görülen; yumuşak ve sert dokuya zarar vermeden takılma özelliğine sahip ilk ve tek implant tedavisidir.

Lazer Lok Tedavisi Nedir?

Lazer lok; Amerika Osseoitengrasyon Derneği tarafından 2004 yılında en iyi buluş ödülüne layık görülen; yumuşak ve sert doku yenileme özelliğine sahip ilk ve tek implant tedavisidir.

İmplant; diş kaybı durumunda, dişin yerine monte edilen, kalıcı dişlerdir.

İmplant sisteminde; yapılacak dişin yanındaki dişlerin boyutuna göre; ufak oynamalar yapılabilir. Bu durumda kemik kaybından bahsedilir.

Lazer lok tedavisinde; kemik kaybının az olması hedeflenir. Bunun yanında; diş görevini daha iyi yerine getirir ve daha uzun ömürlü olur. Kemik kırılması ve vida gevşemesi ihtimali çok düşüktür.

Diş onarımında estetik görüntü son derece önemlidir. İşte dişlerin implanttan sonra çok daha düzgün olması ve dokularını koruması bu teknoloji sayesinde mümkün olabiliyor. Çünkü dokularda hasarlar minimal düzeylerde kalıyor. Bu sayede gerçek dişler korunurken, implant dişler de tam olarak boşluğu dolduracak ve estetik olarak görüntü bozukluğu meydana getirmeyecek şekilde yerleştiriliyor .

Diş Estetiği Sürekli Gelişiyor

İmplant, diş tedavilerinde adeta bir devrim niteliğindedir. Lazer lok tedavisi ile implantın eksikleri de giderilmiş oluyor. Yani zaten hayatı kolaylaştıran teknolojiler, daha da konforlu hale getiriliyor ve bu sayede çok tercih ediliyor.

Diş estetiği önceden oldukça tedirgin edici bir durumken artık çok profesyonel yapılmaktadır. İmplant da bu tedavilerin başında gelmektedir. Bu sayede insanlar rahatlıkla doğal görünümü kazanırken, aynı zamanda diş eksikliğinin sebep olduğu sıkıntılardan da kurtulmuş oluyorlar.

Kayıp Diş Nelere Sebep Olur?

Diş, vücutta en güçlü kemik yapıdır. Bu yapı sayesinde besinler ağızda parçalanarak mideye gönderilir. Yani mekanik sindirimden sorumlu kısım bizim için dişlerdir. Oluşacak diş kaybı, bu görevin tam olarak yerine getirilmesine engel olur. Ağızda tam olarak parçalanamayan besinler mideye daha büyük parçalar halinde iner. Bu durumda mide parçalamak için daha yüksek bir efor sarf etmek zorunda kalır. Hatta fazla büyük parçalarda tam sindirim gerçekleşemez ve kişide kilo alma eğilimi olarak karşımıza çıkar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?