LENFOGRANULOMA VENEREUM (LGV) Enfeksiyonu ve Belirtileri Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/02/03 15:53 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/04 11:18 •

LENFOGRANULOMA VENEREUM (LGV) cinsel yolla bulaşan ve çok sık olarak görülmeyen bir enfeksiyondur. Bu yazımızda bu enfeksiyon hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz.

LENFOGRANULOMA VENEREUM (LGV) Enfeksiyonu ve Belirtileri Nedir?

LENFOGRANULOMA VENEREUM (LGV) cinsel (genital)  yolla bulaşan bir veneryal hastalıktır. Chlamidya trachomatis bakterisi bu enfeksiyona sebep olur.
Erkeklerde kadınlara nazaran daha sık olarak görülmektedir.Cinsel ilişki sonrası söz konusu bakteri cinsel organlar yolu ile alındıktan sonra 1 haftadan 1 aya kadar değişebilen inkübasyon ( kuluçka) dönemi sonrası enfeksiyon klinik olarak kendini gösterir.


Enfeksiyona bağlı gelişen klinik tabloyu inguinal ve genito-anarektal olarak 2 ayrı tablo şeklinde gözlemleyebiliriz.

1.İnguinal Tablo: Enfeksiyonun başlangıç periyodudur.Bu tabloya, erkeklerde daha sık görülür. En sık görülen şikayetler, ateş, baş ve kas ağrılarıdır.İnguinal bölge olarak da bilinen kasıkta lenf bezlerine yerleşir.Kasıkta lenf bezi tutulumuna bağlı tek taraflı şişlik görülebilir. Kasık lenf bezlernde ağrı da görülmektedir.ağrılıdır.

2.Genito-anorektal Tablo:Eş cinsel erkeklerde daha sık görülür.Enfeksiyona etken olan Chlamidya bakterisi lenf kanallarıyla kalın barsağın son kısmı olan anorektal bölgeye yayılır.

an*l bölgede kanama ve/veya enfeksiyona bağlı cerahatli akıntılar gözlenmektedir.

Enfeksiyona bağlı gelişen her iki tablonun da ortak sonucu olarak vakalarda lenf drenajının bozulmasına bağlı olarak bacaklarda ödem meydana gelebilir.
Bu bir tür lenf ödemidir.

Hastalığın tanı ve tedavisi için üroloji doktorlarına kadın hastalar ise kadın doğum doktorlarına başvurulabilir.

Uygun antibiyotik tedavisi ile hastalığa tıbbi müdahalede bulunulmaktadır.Antibiyotik tedavasi hastalığın sağaltımında oldukça yüz güldürücüdür

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?